Zde může být vaše reklama.

Advent v Arcibiskupském paláci nabídne koncerty i prohlídky slavnostně vyzdobených sálů

Advent v Arcibiskupském paláci nabídne koncerty i prohlídky slavnostně vyzdobených sálů

26. 11. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Prožít adventní sobotu ve slavnostně vyzdobených sálech nebo si vyslechnout koncert, který předvánočnímu času dodá duchovní rozměr – i tyto možnosti nabízí svým návštěvníkům Arcibiskupský palác v nadcházejících týdnech.

jaro_banner_web

V adventní době mohou návštěvníci zakusit mimořádnou atmosféru slavnostně vyzdobených sálů Arcibiskupského paláce. Komentované prohlídky zde probíhají v sobotu 1. prosince a 8. prosince v době od 9.00 do 15.00 (poslední začíná ve 14.00). Kvůli omezené kapacitě doporučují pořadatelé včasnou rezervaci na tel. čísle 587 405 421 nebo prostřednictvím formuláře na webu www.arcibiskupskypalac.cz.

Sály biskupské rezidence se ovšem v následujících týdnech otevřou také při dvou koncertech. Při tom prvním, v úterý 4. prosince, vystoupí Trio Martinů se skladbami Ludwiga van Beethovena a Antonína Dvořáka. Výnos koncertu s dobrovolným vstupným přitom podpoří výchovu mladé generace.

„Advent je v křesťanském pojetí dobou ztišení a přípravy na Vánoce, což se dnes v jeho světském vnímání jako přehlídky všech možných příchutí punčů a omílání koled poněkud ztrácí. Věřím, že vybrané skladby přispějí k naladění na tajemství blížících se svátků,“ uvedl biskup Antonín Basler, který benefiční koncert zaštítil (více zde).

A další koncert je v paláci připraven jen o čtyři dny později. S barokní hudbou se zde totiž v sobotu 8. prosince od 19.00 představí soubor Musica Florea. Vstupenky na něj lze zakoupit v podloubí radnice, podrobný program a další informace jsou na www.proarte21.cz.

V průběhu adventní doby probíhají v Arcibiskupském paláci také programy pro děti mateřských a základních škol. Děti se během nich seznamují s křesťanským pojetím Vánoc a vyrobí si dárek. „Snažíme se přiblížit vybraná témata formou přizpůsobenou věku a znalostem účastníků. Informace se střídají se samostatnou i skupinovou prací a tvořivými aktivitami,“ popisuje Lucie Kropáčková, která má organizaci programů na starosti.

-ms-

Další články