Zde může být vaše reklama.

Dnes je Den modliteb za mír. Papeži Františkovi to leží velmi na srdci, říká arcibiskup

Dnes je Den modliteb za mír. Papeži Františkovi to leží velmi na srdci, říká arcibiskup

23. 02. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Světovým dnem modeliteb za mír vyhlásil papež František 23. února. Arcibiskup Jan Graubner se ve své výzvě adresované všem farnostem olomoucké arcidiecéze k této iniciativě připojil a říká: "Prosím vás, abyste nabídli tento den Bohu tak, že se každý podle svých možností bude modlit i postit a zároveň se snažit líbit Bohu vším, co dělá. Přidejme ke svému snažení i šetrnost a skromnost, laskavost a vstřícnost i ochotu odpouštět a smiřovat. Nemocné prosím, aby nabídli Bohu i své bolesti."

videoprojektory web

Drazí bratři a sestry,

jak dobře víte, na mnoha místech světa není mír, ale hlad, utrpení, války a pronásledování. My patříme mezi ty šťastné, kteří žijí v míru a hojnosti. Nejsme přitom lepší než ti, kteří strádají. Ba nadstandartním způsobem života přispíváme ke zhoršení životních podmínek na řadě míst světa, když znečišťujeme prostředí, kupujeme laciné zboží, za které někde nedostali lidé slušně zaplaceno, nebo máme dokonce prospěch z výroby zbraní, které někde zabíjejí lidi. Proto neseme spoluodpovědnost za celý svět. Papeži Františkovi to leží velmi na srdci, a proto vyzval celý svět k modlitbě za ukončení napětí a nenávisti zvláště mezi Demokratickou republikou Kongo a Jižním Súdánem.

Svatý otec stanovil 23. únor, pátek po první neděli postní, jako den modliteb a postu za mír ve světě.

Prosím vás, abyste nabídli tento den Bohu tak, že se každý podle svých možností bude modlit i postit a zároveň se snažit líbit Bohu vším, co dělá. Přidejme ke svému snažení i šetrnost a skromnost, laskavost a vstřícnost i ochotu odpouštět a smiřovat. Nemocné prosím, aby nabídli Bohu i své bolesti.

S vděčností za vaši ochotu přidat se ke splnění prosby Svatého otce každému z vás ze srdce žehná

+ Jan Graubner

Další články