Zde může být vaše reklama.

S choreografiemi Moravského divadelního léta pomáhal i Petr Nůsek, který se podílel na velkofilmech Letopisy Narnie či Hellboy

S choreografiemi Moravského divadelního léta pomáhal i Petr Nůsek, který se podílel na velkofilmech Letopisy Narnie či Hellboy

24. 08. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Podívanou pod širým nebem letos nabízí festival Moravské divadelní léto. Na festivalu se představí herci z Moravského divadla a jako hosté i bratislavský divadelní soubor La Komika. Letní přehlídka Moravského divadla Olomouc se koná od 25. 8. do 2.9. Zájemci se mohou těšit na tři divadelní představení. Hrát se bude činohra Robin Hood, komedie Navždy, alebo nikdy a svou premiéru zažije tragikomedie Woodyho Allena Central Park West.

{perex}

videoprojektory web

Po loňské pauze se festival Olomoucké divadelní prázdniny vrací s novým názvem a v atraktivní podobě a to hned na třech místech. „Nabídneme představení z produkce našeho divadla a za diváky se vypravíme i mimo Olomouc. Také proto získal festival nový název Moravské divadelní léto. Tři představení se uskuteční v amfiteátru Korunní pevnůstky v centru Olomouce, jedno představení odehrajeme na pevnosti v Křelově a na začátku září se přesuneme do prostor zámeckého parku v Čechách pod Kosířem," sdělil za pořádající Moravské divadlo Olomouc jeho ředitel Pavel Hekela.

Každé představení bude specifické

Hlavním lákadlem festivalu je hra Robin Hood s Tomášem Krejčím v hlavní roli. „Diváky bych pozval a nalákal na dvě a půl hodiny skvělé podívané plné bojových akcí, humoru a napětí," uvedl Krejčí. Robina Hooda představí herci z Moravského divadla dohromady třikrát. „Bude to jistě velmi zajímavá zkušenost a každé představení bude určitě trošku jiné," dodal Krejčí. Poprvé se tak stane 25. 8. v areálu Fort Křelov. Představení odstartuje ve 20 hodin, což platí i pro všechny ostatní hry. Pro nadšence či pro ty, kteří si nestihnou zakoupit lístek, zazní Robin Hood ještě 28. 8. v areálu Korunní pevnůstky a naposledy pak 2. 9. na zámku v Čechách pod Kosířem.

„Je skvělé, že se podařilo domluvit tak atraktivní místa, jako je Fort v Křelově nebo zámecký park v Čechách pod Kosířem. Každé to představení bude jiné, protože ho budeme muset upravit na míru pro dané místo, a to ve spolupráci s Petrem Nůskem, uznávaným choreografem bojových scén, který se kromě jiného podílel na natáčení hollywoodských velkofilmů Letopisy Narnie nebo Hellboy" uvedl jeden z režijního dua inscenace Robin Hood Roman Vencl.

Hrát se bude za každého počasí, deštníky jsou ovšem zakázané

"Jsme odhodláni hrát za každého počasí a doufám, že k nám budou divadelní bohové milostivi," říká Hekela. Během představení ovšem není dovoleno používat deštníky, protože omezují viditelnost ostatním divákům. Pořadatelé proto návštěvníkům doporučují vzít si s sebou v případě nepříznivého počasí nepromokavou bundu nebo pláštěnku.

Amfiteátr v areálu Korunní pevnůstky pojme až 600 návštěvníků, v Křelově je více než 400 míst k sezení a v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem bude pro diváky přichystáno více než 200 židlí. „K dispozici budou i vstupenky „na stání", zájemci si mohou přinést deky a usednout či ulehnout na travnaté plochy v okolí hlediště," doplnila vedoucí obchodního oddělení Moravského divadla Jitka Jahodová.

Vstupenky na jednotlivá představení v cenovém rozpětí 150 až 290 korun je možné zakoupit v informačním centru v podloubí olomoucké radnice, případně on-line na webu Moravského divadla.

-kz-

 

Další články