Zde může být vaše reklama.

Přehlídka animovaného filmu letos už popatnácté

Přehlídka animovaného filmu letos už popatnácté

19. 11. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Přehlídka filmové animace a současného umění je nejstarším a nejprogresivnějším festivalem věnujícím se fenoménu animace v České republice. V roce 2016 se odehrává od čtvrtka 1. do neděle 4. prosince prostřednictvím více než osmdesáti dramaturgických bloků na dvaceti samostatných místech Olomouce, přičemž k nejvýraznějším programovým událostem dochází tradičně v Uměleckém centru Univerzity Palackého UC UP Konvikt.

PAF je olomoucká kulturní platforma zabývající se filmem a současným uměním. V prvníchprosincových dnech pořádá v Olomouci jubilejní15. ročník Přehlídky filmové animace a současného umění. PAF přesáhl organizací a kurátorstvím projekcí a výstav středoevropský prostor a v dnešní době úspěšně expanduje na mnoho míst Evropy, přičemž si unikátní pozici dokázal vytvořit také v kulturnědominantním prostředí amerického New Yorku, kde proběhl letos 10. listopadu třetí ročník PAF New York v jednom z nejvýznamnějších současných amerických nezávislých kulturníchcenter Pioneer Works v Brooklynu.
 
Patnáct let filmové animace v Olomouci
Program festivalu sestává v roce 2016 ze čtyř hlavních, tematicky profilovaných programových sekcí - Proč se dívat na zvířata?, Jiné vize, Film Labor a Aport Animace, které proběhnou v průběhu čtyř prosincových dnů na více než dvaceti místech Olomouce. Řada projekcí bude připravena pro speciálně vybrané prostory. „Jubilejní ročník PAF 2016 se koncentruje pouze na čtyři sekce, z toho dvě tradiční (Jiné vize, Aport animace) a dvě kurátorsky připravené speciálně pro PAF (Proč se dívat na zvířata?, Film Labor) a více než kdy jindy usiluje o vytvoření homogenního a současně významově ambivalentního programu koncentrujícího se do jediné organické identity, kterou je sám smyslově intenzivní čtyřdenní festival, jeho bytí a bytí jeho návštěvníkův kulisách zimní Olomouce,“ přibližuje atmosféru připravovaného festivalu jeho ředitel Alexandr Jančík.
-age-

 

Další články