Zde může být vaše reklama.

V klipu rapujícího trpaslíka hraje hlavní roli Olomouc

V klipu rapujícího trpaslíka hraje hlavní roli Olomouc

11. 12. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V hlavní roli město Olomouc a osmiletý Matyáš. Tak by se dal charakterizovat nový videoklip k dětské taneční písničce „Hip hopovej trpaslík“. Raperská zpověď malého rebela je určená zejména pro kluky a holky z prvního stupně ZŠ, ale líbí se i menším dětem.

prospanek 1

„Písniček pro děti existuje velká spousta, některé z nich jsou vkusné a kvalitní. Ale vzniká málo autorských písniček, na které by děti mohly tancovat na školních diskotékách, karnevalech a podobných akcích,“ konstatoval Ivo Opletal, autor projektu Hip hopovej trpaslík. Jak dodal, v kulturních domech a tělocvičnách většinou zní kolovrátkové předělávky známých hitů opatřené více či méně zdařilými texty pro děti.  Kluci a holky dokážou hezkou dětskou písničku ocenit, ale na dětských akcích se dožadují zejména dospěláckých hitů. Před několika léty bylo v kurzu cokoliv od skupiny Kabát. Později  následovalo šílenství s názvem Gangnam Style. K nejoblíbenějším písním dětí též patřily songy jako Príbeh (Tina a Rytmus), Láska v housce (Xindl X a Eva Lounová) a na mikulášských besídkách pětileté děti čertovi zpívaly Františkovy Lázně (Mandrage). To letos u školáků a předškoláků na plné čáře vítězí letní odrhovačka Despacito.

„Proto jsme se pokusili o vlastní, rebelskou, roztomile nekorektní, ale přitom zcela dětskou hip hopovou písničku. První verzi jsme nahráli v dobře vybaveném profesionální studiu. Jeho majitel ale neměl k tomuto hudebnímu stylu vztah a nahrávka nezněla podle našich představ,“ popsal Opletal. „Šťastná shoda okolností nás přivedla do doslova undergroundového olomouckého studia, v němž nahrávají ti nejdrsnější rapeři ze střední Moravy. Okamžitě jsme našli společnou řeč a vznikl z toho track, s jehož zvukem jsme nadmíru spokojeni,“ pochvaloval si. Za mikrofon se postavil talentovaný raper Štěpán Horák, který v Olomouci studuje muzikologii a je populární zejména na Vysočině, odkud pochází. Ve videoklipu se pak zhostil role hip hipového trpaslíka osmiletý Matyáš Opletal. Text písně je částečně o něm a částečně o jeho starší sestře. Ta mimo jiné kdysi skutečně prolomila heslo Wi-Fi na své základní škole a poskytla ho všem spolužákům.

Ivo Opletal

Další články