Zde může být vaše reklama.

Dana Fuchs: Novodobá Janis Joplin nažhavila Horní náměstí

Dana Fuchs: Novodobá Janis Joplin nažhavila Horní náměstí

03. 07. 2014 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Představením americké rockerky Dany Fuchs odstartovaly v úterý večer v Olomouci kulturní prázdniny. O Daně Fuchs se přitom hovoří jako o nástupkyni Janis Joplin. Konec konců, zahrála si ji i v muzikálu na Broadwayi Love, Janis.

Jako živelná frontmanka své kapely Dana Fuchs Band v téměř dvouhodinovém vystoupení nenechala roztančený dav na Horním náměstí ani na chvíli v klidu. Do Česka se ráda vrací, proto ho nevynechala ani při svém aktuálním evropském turné, na kterém propaguje nové album Blissen Avenue. Máme prý skvělé publikum, architekturu a vydatná jídla. A taky pivo.

Vystudovaná herečka

Dana Fuchs se narodila 10. ledna 1978 ve Wildwoodu ve státě Florida. Její doménou však není herectví, ale zpěv a psaní písní. Stejně je zaměřena celá její rodina, kterou tvoří rodiče Sandy a Don Fuchsovi a šest dětí, z nichž je Dana nejmladší.

Když bylo Daně dvanáct let, začala zpívat veřejně s Prvním Baptistickým Gospelovým Sborem. V šestnácti byla frontmankou zdejší populární kapely. V devatenácti se přestěhovala do New Yorku, kde své síly spojila s kytaristou Jonem Diamondem a společně založili Dana Fuchs Band. Vydali CD s názvem Lonely For a Lifetime.

Objevila se ve filmu Julie Taymor ACROSS THE UNIVERSE, kde ztvárnila zpěvačku Sadie, která se snaží prosadit se svou kapelou a také si začíná uvědomovat hodnoty opravdového života. Dana Fuchs zde patří mezi nejvýraznější osobnosti, co se zpěvu týče, jelikož její mírně chraplavý a výrazný hlas si jednoznačně zapamatujete.

-milhud-

Další články