Zde může být vaše reklama.

Společný koncert Mixed Emotions a Srevneho Vaštaru v Bounty: Amatérská scéna sama pro sebe

Společný koncert Mixed Emotions a Srevneho Vaštaru v Bounty: Amatérská scéna sama pro sebe

29. 01. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Je otázka, jestli je to dobře nebo špatně. Ale kdyby to náhodou někdo nevěděl, v Olomouci existuje velmi bohatá amatérská hudební scéna s letitou tradicí a kvalitní autorskou tvorbou. Ti muzikanti mají smůlu - šedesátá léta jsou totiž jen jednou za sto let a oboje nejbližší je minou - jak pravil kdysi zpěvák Mixed Emotions Hofmanski.

Sobotní večer v Bounty dopadl jako všechny ostatní - na koncert přišla totožná skupina fanoušků obou kapel, nikdo navíc. Zahráli si sami pro sebe, sbalili fidlátka a po jedenácté se rozešli. Je to dobře, nebo špatně?

Špatně, protože kultura zdechá a možná jí už není pomoci. Je nepochybné, že diskotéky měly ve stejnou hodinu plno, a dýdžejové hráli všechen ten mainstreamový elektronický brak až do ranních hodin.

Dobře, protože stát úplně mimo komerci a všechny vlivy může pomoci vytvářet hodnoty. Bohužel je možná docení až jiné generace, které budou proklínat tu naši (a současně velkoryse ignorovat svoje vlastní talenty). Ale tak už to na tom našem světě chodí...

-ms-

Další články