Zde může být vaše reklama.

V Olomouci běží petice proti koncertu Ortelu na Floře

V Olomouci běží petice proti koncertu Ortelu na Floře

11. 02. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V Prostějově jim koncert zrušili, tak se kapela Ortel rozhodla vystoupit v Olomouci. Skupina, která má blízko ke krajní pravici, začala organizovat svůj květnový koncert na Floře. Okamžitě se proti tomu zvedla vlna odporu, a internetem už koluje petice, žádající zrušení koncertu. Ve čtvrtek večer měla již přes sto podpisů.

Jakkoli se informace z Prostějova různí, podle všeho byl skupině zrušen koncert ve Společenském domě, a to již poněkolikáté. Ortel se proto rozhodl uspořádat náhradní akci v Olomouci, a k nevíře Olomoučanů se krajněpravicová skupina dohodla s managementem Výstaviště Flora na uspořádání koncertu v Pavilonu A. Plzeňská skupina inzeruje akci jako Megakoncert, vstupenky za 350 korun jsou již v prodeji na internetových portálech. Kouzlem nechtěného je, že koncert je plánován na pátek třináctého.

Nyní je ale otázkou, zda se doopravdy uskuteční, nebo zda bude muset plzeňská formace hledat zase další místo: proti pořádání koncertu v městské budově se nyní v Olomouci zvedla masivní vlna nevole, nově podpořená peticí proti konání koncertu.

Petici je možno podpesat zde: http://www.petice24.com/signatures/petice_proti_poadani_koncertu_skupiny_ortel_v_olomouci_1352016/

Celou kauzu budeme nadále podrobně sledovat.

-red-

Další články