Zde může být vaše reklama.

Město ocenilo pedagogy Baletního studia

Město ocenilo pedagogy Baletního studia

01. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Osobnostmi volnočasových aktivit pro děti a mládež roku 2016 jsou v Olomouci Sylva Pospíšilová a Lukáš Cenek. Ocenění získali od primátora statutárního města Olomouce Antonína Staňka.

Sylva Pospíšilová a Lukáš Cenek jsou pedagogy Baletního studia při Moravském divadle Olomouc, kde trénují děti a připravují je na představení. Oba zároveň působí v baletním souboru Moravského divadla. Sylva Pospíšilová je demisólistkou baletu, Lukáš Cenek od letoška dokonce sólistou. Žákům Baletního studia se věnují ve volném čase. Oba původně pocházejí z Brna.

Pospíšilová s Cenkem mají významný podíl na posledním mimořádně úspěšném představení Baletního studia Odysseus. Společně s choreografem a režisérem Robertem Baloghem děti na představení připravili. Cenek alternuje také titulní roli řeckého reka. „Děti z Baletního studia mají výborné nasazení, zkouší s nadšením, takže práce s nimi je pro mě inspirující. Je úžasné sledovat, jak jsou zapálené a rychle se učí,“ říká ke svému působení v Baletním studiu Cenek.

-age-

Další články