Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE bojovali s Nymburkem

Basketbalisté BK REDSTONE bojovali s Nymburkem

foto: Petr Pelíšek

20. 04. 2024 - 01:38

Ve druhém utkání čtvrtfinálové série Kooperativa NBL basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko na palubovce Nymburka opět nevyhráli. Bojovali, zápas ztratili v poměru 61:69, přestože devět minut před koncem prohrávali jen o sedm bodů. Víc jim soupeř nedovolil, další dva zápasy se budou hrát na začátku příštího týdne v Olomouci.

Už začátek zápasu naznačil, že domácí půjdou tvrdě za druhým bodem v sérii. Po čtyřech minutách hosté prohrávali 2:10, když zahodili pět střel z pole, minuli dva trestné hody a spáchali tři ztráty. Po necelých osmi minutách už domácí po trojce Kříže vedli 17:6 a pod dvouciferný rozdíl se Hanáci dostali až poslední střelou McBrayera – 11:19.

Únava z přechozího náročného programu byla na týmu BK REDSTONE patrná především v útoku. Během úvodních patnácti minut z dvaceti střel proměnil pouze tři, prohrával 15:32, a přestože v obraně dělali hráči, co mohli, nůžky mezi soupeři se stále více rozevíraly. Přesto do poločasu stáhli své manko na 23:36, když domácí zhoršili procento úspěšnosti při zakončení.

Druhý poločas otevřel trojkou Bohačík, žádné střelecké dostihy ovšem nezahájil. Hosté ze sebe ždímali zbytky sil a překonávali se v obraně. Pochroumaným kolenem to odnesl Adamu, McBrayer měl zase už ve 24. minutě čtyři fauly. I díky tomu Olomoucko snížilo až na rozdíl devíti bodů a před poslední čtvrtinou nebylo za stavu 38:47 bez šancí na obrat.

Další dva body umazal McBrayer hned z prvního útoku závěrečného dějství, to ovšem bylo maximum sestavy, která do poslední kapky vyčerpala ze své nádrže veškerou energii. Tři minuty před koncem se navíc vyfauloval pivot Vogt a Olomoucko definitivně přišlo o naději na úspěch, i když v poslední minutě šesti body výsledek upravilo do přijatelné podoby.

„Nymburk vstoupil do zápasu ve velkém stylu a zasadil nám tvrdý úder. Ale musím ocenit mé hráče, že se nepoložili, oklepali se a dál bojovali. Ukázali jsme velkou hrdost. Teď musíme nabrat síly, zapracovat na trestných hodech a uvidíme, co se stane v pondělí a úterý u nás doma. Můžeme čekat nečekané. Nelze předvídat, co se stane. První zápas byl hodně o útoku, dnes to bylo zas o obraně. Nymburk je velmi dobře trénovaný, ale my se mu pokusíme dál vzdorovat,“ řekl Andrew Hipsher, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

„Dojmy jsou smíšené. V play off je nejdůležitější vyhrát a my prohráváme nula dva. A jestli jsme prohráli o třicet bodů nebo o jeden, to nikoho nezajímá. Na druhou stranu jsme předvedli dobré výkony. Nezbývá nám, než se zvednout, zregenerovat a v pondělí na to jdeme znova. Na začátku jsme byli hrozně ztuhlí a Nymburk si vytvořil náskok, který držel až do konce. My se potřebovali rozeběhnout. Když se to povedlo, tak jsme se do zápasu dostali. Znovu nás ale trápila střelba, což je zapříčiněno i tou nymburskou obranou. Točí na nás dvanáct hráčů, jsou fyzičtí a je to těžké, ale s tím jsme do té série šli. Je to play off a Nymburk je vítěz základní části. Doma musíme zapracovat na doskoku, který Nymburku dnes hodně pomohl,“ uvedl Lukáš Feštr, kapitán BK REDSTONE.

Nymburk – BK REDSTONE Olomoucko 69:61 (19:11, 36:23, 47:38)

Další články