Zde může být vaše reklama.

Hrad Helfštýn opět voní kávou. A bude vonět dál, až do poloviny srpna!

Hrad Helfštýn opět voní kávou. A bude vonět dál, až do poloviny srpna!

26. 07. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

S letními prázdninami přišly i kávové prázdniny, které se každoročně konají na hradě Helfštýn. Návštěvníci tak mohou ochutnat kávu, která se chystá alternativními způsoby.

videoprojektory web

Nezisková organizace NaZemi se už poněkolikáté rozhodla ukázat všem zájemcům způsoby alternativní přípravy kávy, než zalití horkou vodou do hrnku, a připravila na Helfštýně kávové léto. O tom, jaký je pak rozdíl v chuti kávy se tak můžete přesvědčit až do 19. srpna na třetím nádvoří v H–studiu na hradě Helfštýně. Vyzkoušet můžete například French press, Moka konvičku, Džezvu,  Vacuum pot nebo Aero - press . Chuť kávy se totiž liší jejím způsobem vaření. Kromě baru, kde je k vidění celá příprava kávy, je také příjemné posezení na nádvoří před H – studiem.

Jaký je rozdíl v již zmíněných alternativních přípravách kávy?
Díky French pressu budete mít oddělenou kávu od logru. Káva (třeba čerstvě namletá) se nasype do konvičky a zaleje se horkou vodou. Po chvíli se píst stlačí dolů. Výhodou je rychlá příprava, kterou spousta z nás upřednostní především ráno před prací.  Podobně je to i s Aero pressem. Společný s French pressem mají píst a sítko, které oddělí kávu od logru. Na první pohled vypadá jako překapávač, který se dříve používal v domácnosti. Káva z Aero pressu je jemná a chutná i bez mléka.
Nela Rájová

Další články