Zde může být vaše reklama.

Teplice nad Bečvou: Na zahájení lázeňské sezony zahrály kapely Ready Kirken, Lake Malawi a Arrhythmia

Teplice nad Bečvou: Na zahájení lázeňské sezony zahrály kapely Ready Kirken, Lake Malawi a Arrhythmia

14. 05. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Lázeňská sezona v Teplicích nad Bečvou byla v sobotu 13. května slavnostně zahájena. Při této příležitosti zahrály tři kapely a byl předán finanční dar. Už pár hodin před slavnostním zahájením lázeňské sezony 2017 se uskutečnil běh do lázeňských schodů. Přihlásit se mohly všechny věkové kategorie, kterým k běhu hrála kapela LH Western. Po skončení závodu a vyhlášení vítězů běhu do lázeňských schodů se návštěvníci mohli přesunout na louku k řece Bečva, kde bylo připravené podium.

reklama poutak

Pro účastníky otevírání lázeňské sezony byl připraven také vláčkový spoj z Hranic do Teplic a opačně. „Jsem za ten vláček rád. Se synem bychom se sem jinak nemohli dostat. Bylo to krásné projet se vláčkem a pozorovat krajinu,“ začal popisovat tatínek se synem Honzíkem.

Hudba a veteráni

O odpolední program se postaraly kapely Ready Kirken, Lake Malawi a Arrhythmia, které rozhýbaly malé i velké posluchače bez rozdílu věku. Koncerty těchto tří kapel byly proloženy slavnostním průjezdem a výstavou veteránů – motocyklů a automobilů v rámci osmnáctého ročníku Helfštýnského okruhu. Představení historických vozů proběhlo na louce vedle velkého podia.

„Nikdy jsem naživo nezažila Ready Kirken. Vždycky jenom v rádiu. Úplně mě nadchly,“ svěřila se jedna z posluchaček již zmiňované kapely.

Ani krátká přeháňka nikoho nevyhnala pryč. Zpívalo se i v dešti, které po pár minutách vystřídalo slunečné počasí.

Přichystaný byl program pro děti, občerstvení i soutěž

Na slavnostním zahájení lázeňské sezony se počítalo i s dětmi. Pro ně byl přichystaný skákací hrad, malování na obličej i divadlo Tilia s pohádkou O princezně a drakovi. Vedle podia na louce i na kolonádě byly stánky s občerstvením a řemeslnými výrobky. Ti, kteří měli zájem, se mohli přihlásit do soutěže o lázeňský pobyt.

Nela Rájová

Další články