Zde může být vaše reklama.

Malby studentů a seniorů ozdobily jeden z olomouckých podchodů

Malby studentů a seniorů ozdobily jeden z olomouckých podchodů

07. 12. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Ve čtvrtek 7. prosince 2017 proběhlo slavnostní otevření Galerie v podchodu pod ulicí Foerstrova. Pásku společně přestřihli náměstek města Olomouce Filip Žáček, ředitel Českého rozhlasu Josef Podstata, ředitel TSMO Miroslav Petřík a výtvarník Michael Stuart Esson. Na podchodu pilně pracovali nadaní studenti Gymnázia Čajkovského pod vedením svého učitele a malíře Michaela Stuarta Essona. Na malování se rovněž podílely seniorky z Domova seniorů ANAVITA v Olomouci.

prospanek 2

V podchodu tak za dva měsíce vznikly nádherné malby, například Divadlo, Víla země, Životní silueta, Duhová křídla a mnoho dalšího. Každý si zde může najít své. V bočních stranách podchodu si návštěvníci podchodu můžou navíc přečíst různá motta, citáty a myšlenky. Podchod se nyní stane zajímavou podívanou jak pro obyvatele města Olomouce, tak pro turisty. Už první ohlasy na sociálních sítích se vyjadřují velmi pozitivně.

Když tímto podchodem například projde dítě, aby se obrazy pokochalo, tak tato akce dosáhla svého účelu. Protože tak nebude přebíhat rušnou komunikaci a ohrožovat svůj život,“ řekl ředitel Technických služeb města Olomouce Miroslav Petřík.

-age-

Další články