Zde může být vaše reklama.

V Olomouci proběhne unikátní výstava třinácti umělců ze sbírky Roberta Runtáka

 V Olomouci proběhne unikátní výstava třinácti umělců ze sbírky Roberta Runtáka

25. 10. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Ve středu 1. listopadu v 18. hodin bude v olomoucké galerii Caesar slavnostní vernisáží zahájena výstava s názvem „Doma“. Jedná se o výběr z děl třinácti výtvarníků mladší a střední generace, jejichž tvorba je součástí rozsáhlé sbírky olomouckého patriota Roberta Runtáka. Výstava následně potrvá až do 30. listopadu 2017.

videoprojektory web

„Jsem velice rád, že mohu malou ukázku z vlastní umělecké sbírky vystavit také ve městě, kde žiji a které je mému srdci velmi blízké,“ říká sběratel a majitel uměleckých děl Robert Runták a dále dodává: „Oproti některým předchozím výstavám z mé sbírky jsme se tentokrát s galeristou Miroslavem Schubertem zaměřili na díla nefigurativního charakteru. Představeni budou umělci, jejichž tvorba hraje ve sbírce velmi zásadní roli, ačkoli s ní nebyli doposud veřejně příliš spojováni.“

Jmenovitě budou na výstavě zastoupeni Tomáš Bárta, Michal Cimala, Vladimír Houdek, Jan Kaláb, Matúš Lelovský, Michaela Maupicová, Marek Meduna, Josef Mladějovský, Alice Nikitinová, Jaromír Novotný, Jan Poupě, Robert Šalanda a Vladimír Véla.

Robert Runták je český podnikatel, investor, sběratel a mecenáš umění, žije v Olomouci, vlastní jednu z největších sbírek umění na území Česka, je členem Akviziční komise Tate Modern pro Rusko a Východní Evropu. Na rok 2019 plánuje otevření vlastního galerijního prostoru v Olomouci.

-age-

Další články