Zde může být vaše reklama.

Matěj Pekr: Ještě bych si chtěl někdy zahrát extraligu za Olomouc

Matěj Pekr: Ještě bych si chtěl někdy zahrát extraligu za Olomouc

24. 05. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Za prvoligových časů patřil k nejlepším olomouckým útočníkům a tahounům týmu. Zranění z dodnes živého zápasu s Havlíčkovým Brodem pak na pár měsíců přibrzdilo jeho kariéru, a natrvalo se do nově už extraligového týmu neprosadil. Přestup do Jágrova Kladna ale znamenal nový impuls a Matěj Pekr znovu září. Přesto by se chtěl jednou vrátit a zahrát si extraligu v dresu Olomouce.

Jakpak se vám daří rok po odchodu z Olomouce?

Vždy je co zlepšovat, takže se snažím pořád zna sobě pracovat, aby se dařilo víc a víc. Je to ale také ovlivněno zdravotním stavem, který jsem měl celkem dobrý až na měsíční pauzu od října do listopadu, způsobenou svalovým zraněním. Jinak když to vezmu celkově, tak po odchodu z Olomouce se mi daří slušně a na nic si nemůžu stěžovat.

Vaše hokejová budoucnost bude i nadále spjatá s Kladnem, nebo se chystáte jinam?

Ano i následující sezónu budu působit na kladne kde jsem se koncem dubna domluvil na roční smlouvě.

V tom kontextu se nelze nezeptat, jestli se někdy vrátíte do Olomouce?

Těžko říct. Ale já můžu jen říct, že bych si ještě někdy za Olomouc určitě chtěl zahrát extraligu. Přece jen je Olomouc skoro můj domov, ale já si to můžu maximálně naplánovat, to je vše. Realita pak muže být úplně jiná.

V Olomouci jste hrál pod Dopitou, na Kladně patříte Jágrovi. Samá velká jména. Čím vás tito velikáni ovlivnili a jak?

Ano jsou to velká jména světového hokeje, ale nemyslím si, že jsem byl nějak ovlivněn těmito hráči. S Jirkou Dopitou jsem hrával, později mě Jirka trénoval, ale s Jágrem se potkám jen v létě na trénincích, kde ho občas sleduji, a vážím si toho, že jsem s ním na jednom ledě a někdy při nějakém cvičením s ním můžu i spolupracovat!

Čeho chcete v hokeji dosáhnout?

Já se s hokejem nedívám moc dopředu. Spíš se chci vždy dobře připravit na následující sezónu a v té bych chtěl dosáhnout toho, abych byl platný hráč, a abychom s Kladnem postoupili do extraligy, kam si myslím, že Kladno patří!

Vlastimil Blaťák

Další články