Zde může být vaše reklama.

Srovnávám se s chlapama! Triatletka Vraštilová se chystá na sezónu

Srovnávám se s chlapama! Triatletka Vraštilová se chystá na sezónu

22. 04. 2014 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Na rozhovor přišla třiadvacetiletá veslařka a triatletka v doprovodu kamarádky a rozhovor tak probíhal v podstatě ve třech. Co neřekla jedna, práskla ta druhá, a energie, která z Denisy Vraštilové sálá, by se mohla rozdávat, a stejně by jí neubylo.

Jak se to stane, že se křehká blondýnka stane triatletkou a jezdí Ironmany?

Máme to v rodině. Táta dělal dřív veslování, a byl dokonce na olympiádě...

 

Na které?

Hm... na některé v osmdesátých letech. Myslím, že v Mnichově. (bylo to třikrát – v Mnichově, v Montrealu a v Moskvě, pozn. OV).

 

… a vozil vás s sebou na závody.

Přesně. Pětiletou dceru tahal na závody a tak mi přišlo úplně normální se přihlásit a závodit taky. Nejprve jsem končila první od konce, pak první od začátku. Doma se zkrátka řeklo, že se jde v šest ráno na bazén, a šlo se, nepřemýšlela jsem o tom. Jak jsem začala vyhrávat, začalo mě to bavit, a dneska už chodím na šest na ráno na bazén sama.

 

Musíte mít docela sílu.

To jo. Pár šampónů na diskotékách už jsem seřezala.

 

Jak vypadá takový běžný tréninkový den? V šest ráno jdete na bazén...

… ano, a snažím se chodit každý den. Jen když odpoledne nemám školu, jdu odpoledne. Uplavu okolo čtyř kilometrů. Během dne pak obden buď jezdím na kole, kolem stovky denně, nebo běhám. Mezitím samozřejmě posilovna a tak.

 

Na jaké závody se právě chystáte?

Ráda bych na Olomoucký půlmaraton, ten mi nikdy nevyšel, vždycky jsem měla nějaké zdravotní problémy. Jenže je ve stejném termínu, jako Ironman v Otrokovicích, tak uvidíme. Vyberu si podle toho, jak moc budu ve formě. Určitě pojedu na mistrovství ČR v polovičním ironmanu, kde jsem loni byla druhá, takže chci vyhrát. A potom celého ironmana na Slovensku.

 

Jaká je v takovém specifickém sportovním odvětví mezi ženami konkurence?

Na těch větších závodech samozřejmě je, a velká. Když jdu třeba Hanácký pohár, tak konkurenci nemám. Ale snažím se srovnávat se spíš s chlapama, než se ženskýma. V zahraničí je to různé. Třeba na Mallorce jsem čekala obrovskou konkurenci, a nakonec jsem byla třetí.

 

Kdo je dnes lepší, otec, nebo Vy?

Teď už asi já.

-vb-

Další články