Zde může být vaše reklama.

V Jeseníku uspořádali k 750. výročí města orientační běh smíšených štafet

V Jeseníku uspořádali k 750. výročí města orientační běh smíšených štafet

27. 04. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V letošním roce město Jeseník slaví svých 750 let. K celoročním oslavám tohoto krásného výročí přispěli i zlatohorští orientační běžci, když v první dubnovou sobotu přímo v centru města uspořádali Mistrovství Hanácké oblasti v orientačních sprintových disciplínách – sprintu jednotlivců a sprintu čtyřčlenných smíšených štafet.

Na organizaci této akce, které se zúčastnilo 280 jednotlivců a 35 štafet, se podíleli všichni členové oddílu OB, za které můžeme jmenovat alespoň ředitelku závodu Hanu Pavlíkovou, hlavního rozhodčího Romana Moskvu, vedoucího technického úseku Petra Mrkvicu a stavitele tratí Tomáše Novotného. Nejvíce práce před vlastním závodem měl stavitel tratí, jehož úkolem bylo postavit tratě pro všechny věkové kategorie tak, aby každá z nich měla 10 až 20 kontrolních bodů, aby trasy z jedné kontroly na druhou nabízely několik variant postupu a aby vítězové všech kategorií zvládli svou trať v čase 12 až 15 minut. A opravdu odvedl dobrou práci. V závodě jednotlivců vyhráli v hlavních kategoriích Aneta Vozdová z Klubu vytrvalostních sportů Šumperk, časem 15:33 a Martin Poklop z SK Severka Šumperk, časem 14:06. Někteří méně zkušení nebo začínající závodníci strávili na trati i 40 minut, ale i ti byli nadšeni krásným prostředím, umocněným nádherným počasím. Ve štafetách byli mezi žáky i veterány nejrychlejší závodníci ze Spolku orientačních běžců Olomouc, v kategorii DH15-99 vyhráli Šternberáci.

Všechny nejlepší orientační běžce budeme mít možnost vidět v České televizi v sobotu a v neděli 6. a 7. května, jelikož v Brně se poběží Mistrovství ČR právě v těchto disciplínách.

Stanislav Novotný, převzato z webu www.jesenik.org

Další články