Zde může být vaše reklama.

Co nás čeká ve čtvrtfinále: Analýza možných soupeřů a naše šance

Co nás čeká ve čtvrtfinále: Analýza možných soupeřů a naše šance

02. 03. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Olomoučtí hokejisté postoupili po dvaceti letech do play off nejvyšší soutěže, a co víc, rovnou přímo do čtvrtfinále bez nutnosti probíjet se předkolem. Druhý rok po návratu mezi elitu je to fenomenální úspěch, ale co přesně nás ve vyřazovacích bojích čeká? Soupeře se dozvíme až po příštím kole, do té doby musíme čekat.

Předně: možná by to předkolo stálo za úvahu. Mora celou sezónu dokazuje, že návraty do zápasového tempa po delších pauzách, třeba reprezentačních, jí nejdou. Obvykle trvá dva nebo tři zápasy, než si všechno posedá, jak má. V rámci dlouhodobé soutěže je to drobnost, v play off by to mohlo být vážnější.

První možný soupeř: Hradec Králové

Možná nejméně chtěný soupeř, v sezóně nám to proti Hradci doslova nešlo a ze vzájemných zápasů jsme získali pouhopouhý jeden bod. Něco by nám ale do karet přeci jen hrát mohlo - a to dosavadní bilace Hradce ve vyřazovacích bojích. Za těch několik málo sezón, kdy se po převedení licence z Českých Budějovic pohybuje mezi elitou, Hradec v play off hořel. Pomoci nám může i to, že útočníci Hradce nepatří mezi bůhvíjaké střelce, a souboj s Branislavem Konrádem by mohl ve vyřazovací části dopadnout úplně jinak, než během dosavadní části sezóny.

Druhý možný soupeř: Plzeň

Plzeň je velká neznámá. Před sezónou bylo všelijaké očekávání, tým hraje doslova nad plán a v základní části drtil soupeře. Nedostatkem se může jevit fakt, že naprostá většina týmu nejsou Plzeňáci, ale hokejoví žoldnéři. Týmu občas v základní části přes takticky i herně skvělý výkon jako by chyběla šťáva a srdce. To může v případné sérii s Olomoucí znamenat mnoho.

Třetí možný soupeř: Mladá Boleslav

S Boleslaví jsme se za poslední roky nahráli mnoho. Bitvy v časech první ligy mají všichni ještě v paměti, stejně jako společný postup do extraligy před dvěma lety, kdy na jednom ledě slavily oba týmy. Prvoligové časy jsou ale pryč a posměšky o barážovém klubu jakbysmet. Jestli se Boleslavi vrátí Urban a Látal (syn obránce Jaromíra Látala, který s Olomoucí vyhrál titul v roce 1994), může být tým obrovsky silný a klidně se zjevit až v semifinále.

-red-

Další články