Zde může být vaše reklama.

Team Novo Nordisk se poprvé zúčastnil Czech Cycling Tour 2016

Team Novo Nordisk se poprvé zúčastnil Czech Cycling Tour 2016

15. 08. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Profesionální cyklistický tým Team Novo Nordisk, tvořený pouze jezdci s diabetem z celého světa, se v letošním roce poprvé zúčastnil prestižního mezinárodního závodu Czech Cycling Tour 2016, Světový pohár v silniční cyklistice – o pohár hejtmana Olomouckého kraje.

Osmý ročník tohoto cyklistického závodu, který je současně jednou z nejsledovanějších sportovních událostí v České republice, se letos konal od 11. do 14. srpna. Na startu závodu se představily špičkové světové cyklistické týmy včetně osmi členů týmu Teamu Novo Nordisk. Největším úspěchem týmu Team Novo Nordisk na Czech Cycling Tour bylo skvělé 14. místo sprintera Davida Lozana v závěrečné etapě závodu.

V rámci doprovodných akcí Czech Cycling Tour 2016 byl instalován také speciální stan společnosti Novo Nordisk a to v prostoru startu a cíle časovky teamů ve Frýdku-Místku dne 11. srpna na ulici Bruzovská/Jeronýmova a v prostoru cíle druhé etapy v  Uničově dne 12. srpna na ulici Dukelská. Stan byl pro veřejnost otevřen oba dny od 14:00 do 18:30. Ve stanu proběhly prezentace pacientských organizací, veřejnost měla možnost pobavit se s odborníky v oblasti diabetu, stravování a sportu a také si zjistit svoje hladiny cholesterolu a cukru v krvi a ověřit si tak osobní rizika pro vznik diabetu. Společnost Novo Nordisk také pro všechny připravila možnost zapojit se do charitativní akce na pomoc třem mladým a talentovaným sportovcům s diabetem 1. typu. Stačilo ujet pár kilometrů na připravených stacionárních kolech. Za každý najetý kilometr věnuje společnost 100 Kč. Celkem bylo ve stanu najeto více než 500 km. Stan navštívili i jezdci týmu Team Novo Nordisk, kteří se tam setkali s mladými lidmi, kteří také mají diabetes a přečetli si vzkazy od dětí, které se akce nemohly zúčastnit.

Team Novo Nordisk tvoří sportovci s diabetem z celého světa (cyklisté, triatlonisté a běžci). V jeho čele působí první mužský profesionální cyklistický tým, který je složen pouze z jezdců s diabetem. Jeho posláním je inspirovat, vzdělávat a motivovat lidi, kteří jsou zasaženi tímto onemocněním. Team Novo Nordisk byl založen v roce 2012 a v roce 2013 se stal prvním profesionálním cyklistickým týmem na světě, jehož členové se všichni léčí s diabetem 1. typu.

Sportovci s diabetem z Team Novo Nordisk jsou příkladem, že neexistují žádné hranice toho, co lze s tímto onemocněním dosáhnout. V roce 2021, kdy si připomeneme 100. výročí objevu inzulínu, doufají, že se zapíší do historie svojí účastí na Tour de France. Hlavními sponzory týmu jsou dánská farmaceutická společnost Novo Nordisk a italský výrobce jízdních kol určených pro silniční závody Colnago.

-age-

Další články