Zde může být vaše reklama.

Ukončí trápení? 28. kolo: Fotbalisté SK Sigma mají doma Jablonec

28. kolo: Fotbalisté SK Sigma mají doma Jablonec

foto: Petr Pelíšek

13. 04. 2024 - 12:56

Tři kola před koncem základní části FORTUNA:LIGA na tom nejsou fotbalisté SK Sigma Olomouc dobře. Během jarní části elitní soutěže spadli z první šestky do skupiny střed, a pokud nezaberou, hrozí jím dokonce sešup do skupiny o záchranu. Aby to bylo opačně, k tomu potřebují získat ve 28. kole doma v utkání proti Jablonci všechny tři body. Hraje se v neděli 14. dubna, výkop je v 15 hodin.

„Co se týče postavení v tabulce a bodového zisku, čeká nás mimořádně důležitý zápas. Všichni si to uvědomujeme. Připravujeme se ale jako vždycky s naprosto nejlepším vědomím, jako na jiné zápasy. V tom se příprava neliší,“ uvedl Jiří Saňák, trenér SK Sigma Olomouc. „Jablonec má ve svém středu dostatek kvalitních hráčů. Tvoří silný tým a také jsou schopní porazit v podstatě kohokoliv. Jako obvykle se však musíme soustředit především na vlastní výkon. Od něj se vše odvíjí,“ podotkl.

Mimo hru by stále měli být rekonvalescenti Jan Navrátil a Antonín Růsek. Pro zranění naposledy ve Zlíně také chyběli Vít Beneš a Vojtěch Křišťál.

Také Jablonec sužuje zdravotní stav kádru i karetní tresty. „Do Olomouce jedeme s tím, co máme k dispozici. Nějací hráči jsou vykartovaní, takže určitě v plné síle nejsme. Na hřiště nastoupí zdraví a odhodlaní hráči a budeme bojovat o co nejlepší výsledek. Olomouc taky hraje o hodně, taky se jí nepodařilo jako nám pár kol vyhrát. Bude to zápas o důslednosti, dobrém bránění a třeba jednom gólu,“ řekl Radoslav Látal, trenér FK Jablonec. V kádru Jablonce je odchovanec SK Sigma záložník David Houska.

Zápas SK Sigma Olomouc versus FK Jablonec začne v neděli 14. dubna v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Karel Rouček, asistovat na pomezí mu budou Jan Paták a Matěj Cichra.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Macík - Chvátal, Beneš, Novák, Sláma - Langer, Zorvan, Breite, Pospíšil, Fortelný - Juliš. Trenér Jiří Saňák.
Jablonec: Hanuš - Černák, Štěpánek, Tekijaški, Polidar - Kratochvíl, Velich - Kanakimana, Hollý, Čanturišvili - Chramosta. Trenér Radoslav Látal.

Další články