Zde může být vaše reklama.

Janotka a jeho boys jedou Béčko SK Sigma má další výhru, body trefil Šíp

Béčko SK Sigma má další výhru, body trefil Šíp

foto: Petr Pelíšek

14. 04. 2024 - 10:07

Béčko SK Sigma Olomouc pokračuje v jarní jízdě. Ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY naplno zabodovalo v Příbrami. Rozhodl o tom v nastaveném čase útočník Jáchym Šíp. Hanáci se posunuli na páté místo v tabulce, na třetí Táborsko ztrácí jen dva body.

Sigma šla do zápasu opět s novou stoperskou dvojicí, navíc mladou. Tvořili ji odchovanci Adam Dohnálek a Mikeš Cahel. A dařilo se jim, stejně jako celému týmu. Hanáci pozorně bránili a domácím toho mnoho nedovolili. A čekali na nějakou šanci. Rozhodlo se pak až v nastaveném čase, kdy tečovaná střela Šípa skončila v bráně.

„V Příbrami se nehraje nikomu lehce. Je to tým, který byl povzbuzen vítězstvím na Dukle a netají se ambicemi, že by se rád dostal na příčky, které zaručují účast v baráži. Z tohoto pohledu je to velmi sladká výhra. Zvlášť, když vítězný gól padne takto v závěru,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma. „Myslím si, že to bylo hodně soubojové utkání. Příbram hrála jednoduše a přímočaře do útočníků, snažila se usadit se na našem území. Kluci se s tím ale z hlediska soubojovosti srovnali. Na počet šancí si myslím, že to bylo vyrovnané utkání. Oni měli dvě velké příležitosti v prvním poločase, my jsme také měli nějaké akce, z nich, kdybychom je lépe vyřešili, jsme mohli skórovat. Nakonec jsme gól dali po šťastné teči v závěru,“ podotkl.

Již ve středu hraje béčko doma proti Kroměříži. „Absolutně nemáme prostor, abychom něco podcenili. Do žádného zápasu nejdeme jako favorit. To klukům neustále zdůrazňuji. Duel proti Kroměříži bude nesmírně těžký. Budeme se soustředit na to, abychom hráli dobře a navázali na výkonnost a výsledkovou sérii. Doma proti Kroměříži budeme chtít potvrdit body z Příbrami, ať to má tu správnou hodnotu,“ řekl Janotka.

FK Příbram – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Branky: 90.+3 Šíp. Rozhodčí: Ulrich – Pečenka, Kotalík. ŽK: Fall, Švestka, Novotný – Dele, Digaňa. Diváci: 696.
SK Sigma B: Digaňa – Slavíček (74. Amasi), Dohnálek, Cahel, Elbel – Zifčák (46. Hadaš), Dele, Langer, Mikulenka (79. Muritala), Šíp – Fiala. Trenér Tomáš Janotka.

Další články