Zde může být vaše reklama.

Jarní jízda pokračuje Béčko SK Sigma přestřílelo Kroměříž

Béčko SK Sigma přestřílelo Kroměříž

foto: Petr Pelíšek

17. 04. 2024 - 21:12

Ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hrálo béčko SK Sigma Olomouc doma proti Kroměříži. V duelu proti poslednímu celku v tabulce bylo papírovým favoritem, což výhrou o dvě branky potvrdilo. Zisk tří bodů znamená čtvrté místo, na třetí Táborsko ztrácí tým trenéra Tomáše Janotky dva body.

V olomoucké sestavě bylo, jako každé kolo, několik změn. Ale na pokračování jarní bodové série to nemělo žádný negativní vliv. Byť se domácí rozjížděli poněkud pomaleji, přesněji déle jim trvalo, než se jim podařilo na defenzivu Kroměříže vyzrát. Deset minut před přestávkou dostal do té doby ne zrovna výrazný Sighateh přihrávku mezi obránce a sám proti brankáři trefil přesně k pravé tyčce. minutu před pauzou pak zvýšili na 2:0 Fiala, který se skvěl zorientoval po standardní situaci. Zdálo se, že Sigma si v klidu dojde pro další výhru. Jenže přišla komplikace. Hostům se během čtyři minut povedlo po standardkách srovnat, takže po hodině hry se mohlo začínat znovu. Ovšem Olomouc to nějak zásadně neranilo. Už po pěti minutách vedla, to se po roh prosadil Muritala. A v 77. minutě pak definitivně dorazil Kroměříž krásnou brankou Mikulenka, který si pohrál s obranou a zavěsil levačkou.

„Zápas se odvíjel tak, jak jsme očekávali. Tedy že budeme muset dobývat obranný blok Kroměříže, která to má na pevné defenzivě založené. Nebyl jsem spokojen s naším výkonem v prvních pětatřicet minutách. Hráli jsme pomalu, nemohli jsme najít recept na obranu soupeře. Přestože jsme po poločase vedli dva nula, tak jsem na hráče apeloval, že výkon musí zlepšit. Bohužel jsme dostali dva góly ze dvou standardek, z těch byli hosté nebezpeční. Ocenit chci jednoznačně to, že se tým po tak obrovské facce zvedl a ukázal svoji herní kvalitu i charakter. A dovedli jsme zápas k vítězství, které je pro nás nesmírně důležité. A myslím, že zasloužené,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma B.

SK Sigma Olomouc – Kroměříž 4:2 (2:0)

Branky: 35. Singhateh, 44. Fiala, 65. Muritala, 77. Mikulenka – 56. Oulehla. 60. Martínek. Rozhodčí: Trska – Dresler, Vyhnanovský. ŽK: Dele, Amasi, Hadaš, Muritala, Šíp – Houser, Cupák, Silný, Fulnek. Diváci: 325.

SK Sigma B: Digaňa – Slavíček, Dohnálek, Matys, Elbel – Singhateh (61. Hadaš), Langer, Dele (46. Muritala), Mikulenka (84. Cahel), Amasi (61. Šíp) – Fiala (90.+5 Fabiánek). Trenér Tomáš Janotka.
Kroměříž: Gergela – Oulehla, Fulnek, Zavadil, Matoušek (83. Kiška) – Cupák, Machalík (83. Vincour), Hrdlička, Houser (87. M. Jaroň) – Silný, Martinek (74. Kudela). Trenér Martin Onda.

Další články