Zde může být vaše reklama.

Doma za tři body Béčko SK Sigma zvítězilo nad Opavou

Béčko SK Sigma zvítězilo nad Opavou

foto: Petr Pelíšek

07. 04. 2024 - 12:39

Zápas 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hrálo béčko SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti SFC Opava. Hanáci získali všechny tři body, po bezbrankovém prvním poločase rozhodl z penalty za faul na Jáchyma Šípa Pavel Zifčák.

Sigma hned od začátku zápas kontrolovala a hosty nepouštěla v podstatě k ničemu. V první půlce byla výjimkou standardka po zbytečném faulu, ale tu naštěstí poslal Málek vysoko nad. Do vedení mohla jít Olomouc ve 21. minutě, zakončení Fialy zblízka vyrazil brankář Richter se štěstím na roh. Po půlhodině hry pak opavský brankář vyrážel z podbřevna na roh ránu Deleho. Ten samý hráč pak ve 39. minutě hlavičkoval z dobré pozice vedle. Stav se měnil až pár minut po přestávce. Šípa zezadu fauloval Kopečný, no a protože to bylo ve vápně, kopala se penalta. Tu proměnil Zifčák. Pak mohla Sigma vedení ještě navýšit, ale střely Deleho s Muritalou, kteří ještě mohli přihrávat spoluhráčům před poloprázdnou bránu, k úspěchu nevedly. Což ale nemohlo změnit nic na tříbodovém zisku pro Sigmu.

„Jsme spokojení s výsledkem i výkonem. Předvedli jsme dominantní výkon a zaslouženě zvítězili. Pokud se nepletu, Opavu jsme nepustili ani do jedné brankové příležitosti. Až v závěru jsme čelili nákopům, ty jsme ale skvěle uskákali. Opava se v první půli dostala asi třikrát na naši polovinu, naše aktivita byla znát. V ofenzivě i defenzivě. Bylo vidět, že jsme měli více energie, i v kontextu toho, že Opava za sebou měla náročný zápas proti Spartě v poháru. To nic nemění na tom, že jsme zaslouženě vyhráli. Udělali jsme důležitý krok, v tabulce se to totiž mele. Po 21 kolech jsme tam, kde jsme si možná ani nesnili,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – SFC Opava 1:0 (0:0)

Branka: 51. (pen.) Zifčák. Rozhodčí: Bělák – Líkař, Mojžíš. ŽK: Elbel, Langer – Kopečný, Hýbl, Haitl. Diváci: 401.

SK Sigma: Digaňa – F. Uriča, Dohnálek, Matys, Elbel (70. Slavíček) – Ventúra, Langer (70. Muritala) – Zifčák (60. Muritala), Dele, Šíp (88. Amasi) – Fiala (60. Mikulenka). Trenér Tomáš Janotka.

Další články