Zde může být vaše reklama.

Bohužel. Výsledek 6:0 a chodecké závody teplických obránců nic neřešily

Bohužel. Výsledek 6:0 a chodecké závody teplických obránců nic neřešily

14. 05. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Domácí výhra 6:0 nad Teplicemi a další sestup do druhé ligy. Na první pohled odevzdaný výkon teplických hráčů, kteří na vlastní půli čekali na to, až dostanou gól. Výsledek z Peltova Jablonce, který zpečetil osud Sigmy Olomouc. Příliš mnoho vjemů na to, aby se o dnešním zápase v noci nezdálo.

SK Sigma Olomouc - FK Teplice 6:0 (4:0)

Utkání mělo od prvních minut až příliš jednoznačný průběh. Sigma musela nutně bodovat a přitom doufat, že Příbram nezíská v Jablonci ani bod, a tomu odpovídal nejen průběh zápasu v Olomouci, ale i v Jablonci. V Olomouci tepličtí hráči od prvních minut jako by statovali a čekali, kdy je Olomouc přečíslí a kdy skóruje. Severočechům sice v utkání o nic nešlo, přesto nelze jejich výkon označit jinak, než jako trapný, čehož si všimli i komentátoři České televize v pozápasovém hodnocení. Dvěma góly se blýskl nováček Štěrba, když ale ve 39. minutě zvyšoval na 3:0 Ordoš, stalo se tak doslova po přihrávce teplického obránce, aniž byl náš nejlepší hráč kýmkoli napadán - začaly tribuny tušit, že škrtnutí zápasu v několika sázkových kancelářích možná mělo svůj smysl. Po přestávce Sigma přidala ještě dva góly, ten závěrečný patřil opět střídajícímu Mahmutovičovi, radost ale v Olomouci nezavládla.

V souběžně hraném utkání v Jablonci totiž Příbram uhájila bezbrankovou remízu, a to poté, co počet střel na branku vyjádřil ve statistikách tohoto zápasu poměr 1:0. Co si olomoučtí fanoušci o tomto utkání myslí, dávali koneckonců najevo celé utkání více než hlasitě.

Sigma tak po roce znovu sestupuje; záchrana v posledním kole by se rovnala zázraku, který nenastal. I tak je ovšem výčet podivností posledního kola poměrně rozsáhlý. Přispívá celkové imagi fotbalu v České republice, což může demonstrovat i fakt návštěvy na klíčový zápas sezóny pod 5000 diváků, přestože bylo stanoveno jednotné vstupné 10 korun.

Branky: 17. a 59. Štěrba, 21. Chorý, 39. Ordoš, 43. Navrátil, 88. Mahmutovič. Rozhodčí: Proske – Kotík, Hock. ŽK: Hála – Fillo, Krob. Tsiskaridze. Diváků: 4963.

Sigma: Buchta – Hála, Štěrba, Radakovič, Falta – Plšek, P. Ševčík – Navrátil (63. Štěpán), Ordoš (85. Houska), Petr – Chorý (74. Mahmutovič). Trenér: Václav Jílek.

Teplice: Grigar – Hora, Lüftner (46. Tsiskaridze), Jeřábek, Krob (46. Kukec) – Kodeš, Vachoušek (65. Táborský) – Vondrášek, Fillo, Nivaldo – Potočný. Trenér: David Vavruška.
-ms-

Další články