Zde může být vaše reklama.

Demolice Brna nastala během patnácti minut, Sigma je druhá za Plzní!

Demolice Brna nastala během patnácti minut, Sigma je druhá za Plzní!

20. 08. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Sigma dál překvapuje ligu. Nedělnímu soupeři nepomohl ani příjezd do Olomouce o den dřív. Zbrojovka si sice v úvodních minutách vytvořila tlak, byl ale ryze platonický, a ještě během první čtvrthodinky třikrát inkasovala! Akcie klubu toupají po čtvrtém ligovém kole velmi vysoko, olomoucký tým je po čtvrtém ligovém kole druhý za vedoucí Plzní a nadále je tak největším překvapením ročníku.

videoprojektory web

SK Sigma Olomouc - FC Zbrojovka Brno 3:0 (3:0, 0:0)

Slušně zaplněný Andrův stadion přišel podpořit domácí fotbalisty v utkání, které mohlo být zlomové: Sigma potřebovala potvrdit svůj razantní návrat mezi elitu, Brno naopak potřebovalo jakýkoli bodový úspěch, aby se odlepilo z předposlední příčky v tabulce. Hosté obléhali domácí branku přesně devět minut: pak se složili jako domeček z karet. Nejprve Jiří Texl z protiútoku neminul prázdnou branku, o dvě minuty později trefil horní růžek Houska, a když ve čtrnácté minutě podruhé skóroval Texl, zůstali Brňané jako opaření. K dovršení všeho vzápětí minul prázdnou brněnskou branku znovu Texl. Brno se vrhlo do křečovitého útoku, naráželo ale na propracovanou defenzívu Sigmy, a pořádnou šanci si nevytvořilo. Naopak na druhé straně hlavičkoval v polovině poločasu Jemelka, jeho střela ale těsně minule břevno.

Druhá půle už tolik vzrušení tribunám nepřinesla. Sigma nadále nebezpečně hrozila, aktivní byl především Falta, hrav se ale vyrovnala a Brno se snažilo alespoň o snížení. Při jednom z olomouckých výpadů byl následně Chorý sražen před vápnem, nařídil sudí přímý kop, Houska ale přestřelil. Sigma vzápětí poslala na hřiště žolíka Moulise, krátce nato vystřídal dvougólového Texla Plšek. Ten hned po příchodu na hřiště chytře vylákal brněnského gólmana Melichárka z branky, následná střela Housky ale šla mimo tři tyče. Trenér Jílek pak na závěrečné minuty zápasu poslal na hřiště Romera, který díky své rychlosti dvakrát za sebou velmi vážně ohrozil branku hostí, a i díky tomu se Brno do závěrečného tlaku v podstatě nedostalo.

Branky: 9. Texl, 11. Houska, 14. Texl (Zahradníček)

Karty: ŽK: 23. Jovanović (BNO), 62. T. Pilík (BNO), 80. Jakub Šural (BNO)

SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (68. Moulis), Houska, Texl (74. Plšek), Kalvach – Falta, Chorý (84. A. Romero).

FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Vraštil, Pavlík (C), Jovanović, Jakub Šural – Polák – T. Pilík, Michal Škoda (51. L. Krejčí) – Fortes (64. Přichystal), Koné, Lutonský (76. Ashiru).

-vb-

 

Další články