Zde může být vaše reklama.

Výhra i v oslabení Fotbalisté SK Sigma vybojovali v deseti tři body

Fotbalisté SK Sigma vybojovali v deseti tři body

foto: Petr Pelíšek

14. 04. 2024 - 17:26

Ve 28. kole FORTUNA:LIGY potřebovali fotbalisté SK Sigma Olomouc zabodovat s Jabloncem naplno. To se nakonec povedlo, i když Hanáci museli od 28. minuty bojovat bez vyloučeného Jiřího Spáčila. Tři body trefil levačkou dvacet minut před koncem Juraj Chvátal. Olomoučtí doma vyhráli po sedmi zápasech.

Sigma potřebovala vyhrát, ale zápas se pro ni začala komplikovat hned od začátku. Po dvou ostrých soubojích, z nichž první byl útočný faul a druhý vůbec nic, musel pro zranění střídat Sláma. To bylo ve 22. minutě. A o šest minut později bylo ještě hůř. Souboj Spáčila s Aléguém rozhodčí prostudoval po intervenci VARu a olomouckého záložníka vyloučil. To Hanáky na chvíli zmrazilo a Jablonce si vytvořil jistou územní převahu. Z ní však měl jen střelu Hübschmana, kterou vytáhl z pravé šibenice brankář Stoppen. V závěru poločasu pak pláchl po levém křídle Fortelný, přihrál před, ale Juliš v tutovce gólmana nepřekonal.

Do druhé půlky trenér Saňák občerstvil ofenzivu. V šatně zůstali Juliš a Vodháněl, do hry šli Zifčák a Šíp. Zdálky to zkoušel Fortelný, ale brankáře nepřekvapil. V 56. minutě se po rohu povedlo dát hostům branku, ale pro ofsajd nemohla platit. Po hodině hry zakončoval zpoza šestnáctky Uriča, jeho povedenou střelu do levé šibenice vyrazil na roh ještě povedeným zákrokem brankář hostů. Jablonec se dostával v přesile do zajímavých akcí, ale olomoucká defenziva držela. A co prošlo, to měl bez potíží brankář Stoppen. Hanáci se i v oslabení snažili rozhodnout. Což se jim povedlo. V 74. minutě si Chvátal narazil s Breitem a levačkou rozjásal Andrův stadion. Rozhodnout definitivně mohli Zifčák nebo Pokorný po rohových kopech, ale gólman Hanuš byl proti. V nastaveném čase pak měli domácí štěstí, když Náprstek z dobré šance přestřelil.

„Po vyloučení jsem věděl, že si to musíme odbojovat. Spíš mě víc rozhodilo střídání Slámy. Museli jsme brzy střídat. Kluci to odmakali skvěle. Bojovali jsme i v deseti, Jablonec potom hrozil jen ze stadnardek. Tým ukázal morál, to, že jde odehrát i takové utkání,“ řekl trenér SK Sigma Jiří Saňák.

„Ze začátku jsme plnili to, co jsme chtěli. Pak šli domácí do deseti. Do druhé půlky jsme trošku přeskupili řady, ale nebyli jsme schopni vytvořit si šanci. Ty jsme měli jen po standardkách. Víme, v jakém stavu je Sigma, také hrála o všechno, ale byli jsme schopni si s ní poradit, i když byla v deseti,“ řekl trenér Jablonce Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – FK Jablonec 1:0 (0:0)

Branka: 74. Chvátal. Rozhodčí: Rouček – Paták, Cichra. ŽK: Vraštil, Fortelný – Černák, Alégué. ČK: 28. Spáčil. Diváci: 3036.
SK Sigma: Stoppen – Chvátal, Pokorný, Vraštil, Sláma (22. Fortelný) – Vodháněl (46. Šíp), Breite (90. Ventúra), Spáčil, Zorvan, F. Uriča (90+3. Matys) – Juliš (46. Zifčák). Trenér Jiří Saňák.
Jablonec: Hanuš – Souček (88. Velich), Hübschman (77. Náprstek), Štěpánek, Polidar – Černák, Hollý, Houska, Alégué (46. Kanakimana) – Čanturišvili, Chramosta. Trenér Radoslav Látal.

Další články