Zde může být vaše reklama.

Jak zavraždit fotbal a vyhnat fanouška z tribun, aneb cesta do druhé ligy

Jak zavraždit fotbal a vyhnat fanouška z tribun, aneb cesta do druhé ligy

07. 03. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Před zápasem s Jihlavou se tým hecoval. Obvyklé řeči o tom, že se bude bojovat, vzaly za své, a nebýt naprosto marného Baníku, byli bychom poslední. Před námi je Sparta a osud Sigmy Olomouc mezi českou elitou se zdá být znovu zpečetěn. Proč?

"Hráči svoji kvalitu mají, ale tady se ocitají v situaci, kdy nerozhodují většinou fotbalové dovednosti, ale hlava, mentální odolnost hráčů, taková válečnická povaha. A to nám tam trošku chybí,“ řekl po utkání na Vysočině trenér Jílek. Jeho tým nyní ztrácí čtyři body na záchranu. „Je to velký problém. Jestliže před utkáním jsme byli v problémech po pás, tak teď už jsme v nich po krk,“ řekl Jílek.

"Titanic se potápí, bárka jde ke dnu, ty vole já jsem v prdeli, Milane..."

Musíme to nějak zrežírovat. Otázka je, čemu pomohla výměna trenéra Kalvody. Ten získal z deseti zápasů osm bodů, Jílek má bilanci naprosto totožnou. Druhou a ještě větší otázkou je to, jestli jsou výkony týmu v osobě toho či onoho trenéra. Za Sigmu hrají hráči, kteří byli před pár lety považováni za megatalenty, jejich vývoj se ale zastavil na úrovni druhé ligy, a změnit se to nedá. Los před námi zrovna nadějný není, protože doma (kde se očekává spíše bodovat) nás do konce jara kromě mdlé Ostravy čekají samé silné týmy: Plzeň, Sparta, Ostrava, Slavia, Teplice, Jablonec. Dá se to vůbec uhrát?

Pokud ano a nesestoupí se, nebude příští ročník o nic nadějnější, spíše naopak: dá se absolutně předpokládat odchod Mahmutoviče, Malce, i Ordoše. Jediných hráčů, kteří jsou dnes schopni na hřišti něco předvést. O tom, jaká je kvalita zbylých hráčů, vypovídá případ Halenár: ten podepsal smlouvu ve slovenských Borčicích, které hrají druhou slovenskou ligu. Je třeba něco dodávat?

O víkendu nás čeká Sparta, a jestli nějací fanoušci na Andrův stadion vůbec dorazí, tedy zřejmě ti, kteří si přejí vidět zvučného soupeře. Vítej, druhá ligo!

-ms-

Další články