Zde může být vaše reklama.

Má fotbalová Sigma kupce? Hovoří se o opavském podnikateli s Hadamczikem v zádech!

Má fotbalová Sigma kupce? Hovoří se o opavském podnikateli s Hadamczikem v zádech!

05. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Fotbalová Sigma má možná kupce. Interní zdroje blízké klubu hovoří o vyjednávání s firmou U plus U z Opavy, za kterou stojí osmatřicetiletý podnikatel Lukáš Urbanec. Veřejným tajemstvím je pak i kupní cena, která by měla podle informací Hanáckého Večerníku činit 32 milionů na ruku za 51 % Gajdových akcií, a potom dalších 15 milionů každý rok. O transakci jednal minulý týden výkonný výbor spolku.

luneta banner

Osmatřicetiletý podnikatel z Opavy Lukáš Urbanec je jednatelem firmy U plus U, která se zabývá autodopravou. Jeho historické spojení se Sigmou je v podstatě nulové, redakci se podařilo dohledat jednu drobnou inzerci v klubovém předzápasovém zpravodaji. V současné době firma U plus U mezi partnery fotbalového klubu nefiguruje. O spojení této společnosti a Sigmy Olomouc ale není pochyb: na nedávném plese společnosti U plus U se například dražil dres Šimona Falty. Společnost i pana Urbance redakce písemně dotázala, jestli dokáží informaci oficiálně potvrdit, dotaz zůstal podle očekávání bez reakce.

32 milionů na ruku + 15 každý rok. Kdo to má?

Akcie, které nyní vlastní spolek SK Olomouc Sigma MŽ v čele s Jaromírem Gajdou, mají být k prodeji za desítky milionů korun. Podle našeho zdroje hovořil o uvedené kupní ceně na valné hromadě spolku osobně Josef Lébr. Ve fotbalovém prostředí se tak šíří spekulace, že za Urbancem stojí jiný obchodník, který takovými prostředky nejspíš skutečně disponuje- Alois Hadamczik. Ten projevil o klub zájem už v minulosti.

Vlastimil Blaťák

Další články