Zde může být vaše reklama.

Nejlepším brankářem sezóny je Miloš Buchta ze Sigmy!

Nejlepším brankářem sezóny je Miloš Buchta ze Sigmy!

23. 05. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

V neděli budou na galavečeru v Praze vyhlášeny výsledky tradičních anket o Hráče a Trenéra sezony. V hlasování novinářů, trenérů a kapitánů prvoligových týmů je už nyní jasná stopa SK Sigma Olomouc. Dnes byly zveřejněny výsledky doprovodných anket a nejlepším brankářem byl vyhlášen Miloš Buchta!

videoprojektory web

Říká se, že brankáři zrají jako víno. Toto rčení bezezbytku platí i pro olomouckého fantóma Miloše Buchtu, jenž se ve 37 letech stal symbolem nevídaného povstání Hanáků z Olomouce. A rozhodně ještě nekončí!

Ostřílený rodák ze Svitav se svými reflexy i jistotou ve vzduchu stal ligovou hvězdou, která v této sezoně naskočila do 27 utkání, v nichž pustila jen 18 gólů. To je u gólmana týmu nováčka parádní bilance, ostatně stejně jako počet nul. Těch totiž Buchta vychytal rovnou 12, což je třetí nejlepší číslo celé ligy. S úspěšnosti zásahů rovných 83 % mu pak patří čtvrtá příčka.

"Mé vítězství v anketě je pro mě trošku překvapení. Sezonu jsem já i mančaft měli dobrou, ale v lize je spousta dobrých gólmanů, takže si vážím toho, že se té pocty dostalo právě mně," řekl Buchta: "Nejlepším brankářem ligy jsem byl myslím už roce 2005 na Slovensku, potom v Rumunsku 2010. Jsem tedy moc rád, že se mi to na závěr kariéry povedlo i tady. I když na závěr... Já doufám, že to ještě nějaký rok potáhnu!" svěřil se.

Jako druhého nejlepšího gólmana zvolili novináři, trenéři a kapitáni klubů HET ligy oporu Slovácka Milana Heču, třetí skončila stálice Plzně Matúš Kozáčik.

Zdroj: sigmafotbal.cz

Další články