Zde může být vaše reklama.

Nemastná, neslaná Sigma: Remíza s Pardubicemi prohlubuje depku

Nemastná, neslaná Sigma: Remíza s Pardubicemi prohlubuje depku

24. 08. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Jestliže trenér domácího týmu před utkáním vyhlašoval, že si jdeme pro tři body, možná tím myslel celkově tři body v tabulce. V dohrávaném utkání třetího kola Fotbalové národní ligy si pardubický tým sáhl na dno sil a po remíze 1:1 vede pro ně velmi cenný bod. Domácí, ještě na jaře prvoligový celek, sice vedli, ale hostující tým po přestávce Ladrovou brankou vyrovnal.

SK Sigma Olomouc - FK Pardubice 1:1 (1:0)

Už ve druhé minutě mohl poslat domácí celek do vedení Falta, jeho přízemní rána ale branku minula. Hanáci byli zpočátku aktivnější, jenže větší šance nepřicházela. Až po čtvrthodině hry se sám před Knoblochem zjevil domácí Petr, Knobloch mu však zmenšil střelecký úhel a střelu Petra zlikvidoval.

Ve 33. minutě hry měl Knobloch a celý pardubický tým štěstí, po rohovém kopu se domácí dostali hned ke třem střeleckým pokusům, nic z nich však nevytěžili. První a zároveň jediné gólové radosti v utkání se domácí dočkali o chvíli později. Houska našel Sladkého a přestože proti němu Knobloch povyběhl, zabránit ve skórování mu již nedokázal - 1:0. Pardubáci ale nesehráli špatný poločas a za svou snahu mohli být odměněni. Po Pospíšilově akci, který heldal Ladru na zadní tyči trefil mladý útočník z hranice malého vápna jen gólmana Buchtu. A o chvíli později pak tentýž hráč branku Sigmy přestřelil.

Na začátku druhé půle hosté zahodili dobrou příležitost, přetažený rohový kop skončil na kopačce Kudrny, mířil mezi tyče, Buchta byl však pozorný a dokázal jeho ránu zneškodnit. Na druhé straně mohl navýšit vedení Hála, ale branku soupeře minul. Po hodině hry se mohl do střelecké listiny zapsat poprvé v sezóně Petr, z přímého kopu míč jen olízl pravou tyčku Knoblochovy branky.

Vzápětí se však Pardubice dočkaly. Centr z pravé strany propadl v 66. minutě na kopačku připraveného Ladry, který tvrdou ránou do horní poloviny branky nedal brankáři Sigmy žádnou šanci - 1:1. Domácí kouč se poté rychlým střídáním snažil povzbudit útok svého mančaftu, což dvojice Buchvaldek s Vašíčkem dokázala. Jenže ke kýžené druhé brance to nevedlo. Sigma je po třech kolech desátá, což v porovnání s předsezónními cíli působí alespoň zatím jako zklamání.

Statistiky - branky: 37. Sladký - 66. Ladra. ŽK: 1:3 (Yunis - Fousek, Zavadil, Pospíšil). Rozhodčí: Pechanec - Arnošt, Vít. Diváci: 2.020.

Sestavy - Olomouc: M. Buchta (C) - Hála (70. Buchvaldek), Šindelář, Štěrba, Vepřek - Petr (70. Vašíček), Habusta, Houska (78. Yunis), Sladký, Falta - Chorý.
FK PCE: Knobloch - Pospíšil, Zavadil, Jeřábek (C), Jedlička - Kovář (88. Přibyl), Kudrna, Řezníček, Fousek (79. Petráň) - Ladra, Kayamba (90+1. Huf).

 

Další články