Zde může být vaše reklama.

Olomoučtí srdcaři v Baníku: Martin Rak je novým manažerem Baníku, John Uličný tam dělá sportovního radu

Olomoučtí srdcaři v Baníku: Martin Rak je novým manažerem Baníku, John Uličný tam dělá sportovního radu

08. 03. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Penzionovaný trenér Petr „John” Uličný čerstvě působí v Baníku Ostrava jako člen sportovní rady! A aby toho nebylo málo, dlouholetý marketingový manažer Sigmy Martin Rak je v Baníku také: od 1. března letošního roku je v Ostravě manažerem. Uličný v důchodu dlouho nevydržel. Překvapivější je ale pro Olomoučany angažmá Martina Raka na pozici obchodního a marketingového manažera klubu. Ten obdobnou pozici zastával dvanáct let v Sigmě Olomouc, poté dva roky v hokejovém klubu.

Jak jste se ocitl u konkurentů v Baníku?
Na podzim 2017 mě kontaktoval Václav Brabec, majitel Baníku Ostrava, že na mě dostal od několika osob doporučení a jestli bych se nechtěl vrátit k fotbalu a neměl zájem pracovat pro Baník. Ještě v závěru podzimu jsme se dvakrát osobně potkali, udělal na mě velký dojem a nabídka mě potěšila, oslovila současně. Ale byl jsem od léta vázán smlouvou v Praze a hlavně jsem nechtěl utéct od rozdělané práce. Takže jsem poděkoval a odmítl. Začátkem roku jsem však musel vše přehodnotit a z rodinných důvodů se vrátit na Moravu. Tentokrát jsem oslovil pana Brabce já, jestli jeho zájem ještě platí. V únoru jsme se dvakrát potkali a plácli si na pozici obchodního, marketingového a mediálního ředitele.

Nebudete se v Ostravě cítit jako v cizím, neznámém prostředí?
Nešel jsem do neznámého prostředí. Obchod, marketing a média jsem vedl dvanáct let v Sigmě. Z olomouckých v Baníku dnes působí Petr Uličný v roli člena sportovní rady, Radim Kučera jako trenér, Ivo Gregovský v roli asistenta trenéra, v týmu je obránce Martin Šindelář a brankář Martin Šustr. Znám i ostravský management. Novým výkonným ředitelem je Michal Bělák, kterého znám z jeho působení ve Znojmě, dále znám Petra Mašleje, který skvěle vede mládež či Jardu Janoše, který dělal vedoucího týmu Baníku v době, kdy já byl vedoucím Sigmy. Do Baníku putovali ze Sigmy i mládežničtí  trenéři Jarda Hynek či Jirka Saňák, kteří se dnes prosazují v profi týmech, úspěchy zde slavil trenér Milan Máčala či Vladimír Šišma, kteří jsou výrazně zapsáni i v historii Sigmy. Navíc podobný přesun z Olomouce do Ostravy zažil v minulosti i Radek Látal, se kterým jsem svůj „přestup“ konzultoval či Marek Heinz. Oba s Baníkem slavili zisk titulu i poháru.

Navíc u oslav zisku titulu i poháru jste byl, že?
Pravda, finále poháru Baníku se Slováckem se hrálo v Olomouci a já měl organizaci utkání na starost. A titul Baník získal take v Olomouci ve vzájemném utkání, kdy René Bolf hlavičkou zajistil vítězství Baníku 1 – 0...

Celý rozhovor v aktuálním tištěném vydání HV
Vlastimil Blaťák

neolstav tecnik web

Další články