Zde může být vaše reklama.

Sigma bodovala popáté v řadě, v Teplicích ji trápilo nepřesné zakončení

Sigma bodovala popáté v řadě, v Teplicích ji trápilo nepřesné zakončení

11. 11. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Sigma se s domácími Teplicemi utkala v přímém souboji o 11. místo tabulky. V případě úspěchu však mohli olomoučtí fotbalisté vklouznout mezi deset nejlepších týmů. Hanáci nakonec uhráli pátý bodový zisk v řadě. Severočeši však největší šance hostů z prvního poločasu přežili a po bezbrankové remíze vylepšili svou pozici. Sigma zůstává dvanáctá.

jaro_banner_web

FK Teplice – Sigma Olomouc 0:0 (0:0)

Trenér Václav Jílek naordinoval svým svěřencům do úvodu zápasu ofenzivní taktiku. Hned z kraje duelu tak létaly Na Stínadlech nebezpečné centry do pokutového území domácích Teplic. V 9. minutě se díky jednomu z nich dostal na hranici malého vápna k zakončení Tomáš Zahradníček, svou první branku v sezóně ovšem nevsítil. O malou chvíli později se poprvé připomněli také Tepličtí, avšak protiútok aktivního Patrika Žitného a zakončujícího Jakuba Hory zastavil svým zákrokem stoper Sigmy Václav Jemelka.

Míč měli na svých kopačkách po většinu prvního poločasu hosté, avšak velkou šanci si ve 23. minutě vypracovali domácí. Centru Jakuba Hory využil k zakončení teplický obránce Tomáš Vondrášek, avšak jeho šanci zlikvidoval brankář Olomouce Miloš Buchta. Stejně jako Vondrášek následně zkoušel štěstí i olomoucký záložník Pavel Dvořák, který ale v rozmezí dvou minut dvakrát minul z perfektní pozice branku. První půli uzavřela rázná střela Hory, který zpoza pokutového území svou ránu nenamířil mezi tyče olomoucké branky.

Do druhého poločasu vyrukovaly Teplice hned s dvojicí čerstvých hráčů. A právě střídající Tomáš Kučera připravoval skvělé pozice svým spoluhráčům. Po jeho centru z 56. minuty už byl Buchta zásluhou Jakuba Hory překonán, avšak na brankové čáře trefil patičkou míč Jemelka a dostal ho tak z pohledu Sigmy do bezpečí. Dva a půl tisíce diváků pak sledovalo další akci, kdy Sigma po faulu na Jakuba Plška zahrávala standartní situaci z ideální pozice. Její exekuce však nebyla úspěšná.

Poslední velkou šanci si Olomouc vypracovala v 73. minutě, kdy po velkém závaru v pokutovém území domácích pálil technicky Tomáš Zahradníček. Bezbrankové skóre ale neprolomil ani on, a tak Sigma odváží z teplického stadionu bod za remízu a zůstává na 12. místě tabulky. Naopak Teplice se díky lepšímu skóre posunuly před Bohemians.      

FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Hyčka – Žitný (46. Kučera), Ljevaković (C) (84. Jindráček), Král, Hora – Trubač (46. Luts), Vaněček.

SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (87. Lalkovič), P. Dvořák (63. Texl), Kalvach, Houska, Falta – Plšek, Nešpor (90+2. Yunis).

Patrik Czepiec

Další články