Zde může být vaše reklama.

Sigma deklasovala Baník, ale doma to nebylo

Sigma deklasovala Baník, ale doma to nebylo

02. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Když trenér domácího týmu nenapsal do základní jedenáctky Mahmutoviče ani Malce, děsili se domácí příznivci před začátkem zápasu toho, že chce Sigma betonovat. V průběhu zápasu se to ovšem nepotvrdilo. Výhra 6:2 nás v nejvyšší soutěži nezachraňuje, je ale nadějná, a jedinou kaňkou na povedeném večeru je smutný fakt, že kromě baníkovského kotle byl stadion v podstatě prázdný.

SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava 6:2 (2:1)

Branky: 31. Ordoš, 39. P. Ševčík, 68. Plšek z pen., 75. Navrátil, 82. Petr, 90. Malec – 29. Holzer, 61. Ševčík vlastní. Rozhodčí: Kocourek – Mokrusch, Pochylý. ŽK: Šindelář – Sukup, Lásik, Červenka, Lučič. Diváků: 5317.

Sigma: Buchta – Hála, Šindelář, Radakovič, Falta – Plšek, P. Ševčík – Navrátil (78. Houska), Ordoš, Petr (83. Zahradníček) – Chorý (70. Malec). Trenér: Václav Jílek.

Baník: Chmiel – Sukup, Kaša, Vraštil, Lučič – Hrubý, Lásik (66. Mešaninov), Holzer – Mondek (71. J. Šašinka), Azevedo, Granečný (46. Červenka). Trenér: Vlastimil Petržela.

Zbytek osamoceného a početně nevýznamného "kotle" Sigmy proti skvělým fanouškům Baníku Ostrava, to je smutná vizitka Sigmy, jejíž výkony dlouhodobě netáhnou a fanoušky už snad ani nezajímají. Sigma začala náporem, a hosté se přes polovinu hřiště dostávali jen velmi sporadicky. Hosté se přitom museli cítit jako na Bazalech - povedená chorea chacharů patřila k tomu nejlepšímu, co jsme v Olomouci za několik posledních let viděli, i přes občasná extempore s pyrotechnikou. Útočila Sigma, první gól ale v polovině první půle vstítil Baník - Holzer byl po chybě olomoucké obrany nekompromisní a početný hostující kotel se poprvé radoval. V tu chvíli to s topící se Sigmou nevypadalo vůbec dobře; odpověď ale byla pádná a přišla během osmi minut. Nejprve Odroš obloučkem a krátce po něm Ševčík otočili skóre - 2:1.

Po poločase se Sigma jako by zalekla toho, že vede, a stáhla se do defenzivy. Baník trestal - a nenápadná střela Hrubého skončila po teči domácího obránce v síti. Pak ale přišlo modrobílé peklo, které bylo o to emotivnější, že část diváků už odešla ze stadionu a opravdu ho nikdo nečekal. Nejprve proměnil nařízenou penaltu s přehledem Plšek, a v posledních dvaceti minutách Navrátil, Petr a v nastaveném čase střídající Malec stanovili konečné skóre na neuvěřitelných 6:2 pro Sigmu. Ta by se však neměla ukolébat vysokým skóre proti beznadějně poslednímu celku tabulky, tím spíše, že teprve čeká na výsledky Jihlavy a Bohemians z tohoto kola, které mohou sympatickou výhru učinit skoro bezcennou.

-ms-

Další články