Zde může být vaše reklama.

Sigma doma porazila Spartu! Trenér Stramaccioni považoval gól za šťastný

Sigma doma porazila Spartu! Trenér Stramaccioni považoval gól za šťastný

26. 11. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:0!! Gólem Sladkého prodloužila Sigma svou sérii vítězných zápasů, v tabulce potvrdila druhé místo, a nadšených 11 tisíc diváků dlouho po zápase aplaudovalo domácím borcům. "Sladkého gól byl šťastný," pravil po zápase na tiskové konferenci trenér hostů Stramaccioni. Výkony Sparty na venkovních zápasech mají podle něj vzestupnou tendenci.

luneta banner

SK Sigma Olomouc - AC Sparta Praha 1:0 (0:0)

V prvním poločase měla před naplněným Androvým stadionem na hřišti alespoň optickou převahu hostující Sparta, a dlouhé minuty nepouštěla Olomouc ze sevření. Byli to ale domácí, jejichž šance smrděly gólem: ve dvanácté minutě se hnal sám na Dúbravku Falta, jeho střela ale těsně minula brankovou konstrukci. Taktika, kterou trenér Jílek naordinoval svým svěřencům, byla jasná: rychlé brejky, a především nedal klid na rozehrávku brankáři Dúbravkovi, který při ní často chybuje. Za další dvě minuty si Falta svůj výpad zopakoval, včas jej ale dostihl Zahustel. Humornou chvilkou byly opakovaně rozvázané tkaničky obránce Sparty Hovorky, a když si je na třetí pokus konečně zavázal, odměnilo jej publikum potleskem. Tlak Sparty ale nepolevoval; v několika vážných šancích se zjevil Kadlec, gól měl na hlavě i Šural, Buchta v olomoucké brance má ale životní sezónu, a poločas tak skončil bez branek.

Po pauze poslal kouč Sparty rozcvičit se Tomáše Rosického, který ale většinu času postával v reflexní bundě v rohu u domácí branky a nevěřícně zíral na množící se kiksy sparťanské obrany. Opakovaně se velké šanci objevil Chorý, branka ale padla až v 56. minutě z kopačky Sladkého, který se nejlépe zorientoval ve vápně po rohovém kopu - 1:0. Sigmu vstřelený gól povzbudil; Chorý se dostal do úniku sám před Dúbravku, vzápětí pálil táž hráč z hranice vápna. Tribuny vzápětí odměnily potleskem střídání hostí, které znamenalo další návrat Tomáše Rosického na české ligové trávníky, ani on ale Spartě klid na kopačky nepřinesl a po většinu svého pobytu na hřišti byl spíše neviditelný. V pětasedmdesáté minutě pak Chorý konečně zrealizoval taktický manévr, který Sigma zkoušela po celý zápas - obrat Dúbravku o míč při rozehrávce, těsně ale minul. Na druhé straně se dostal sám před Buchtu Václav Kadlec, Buchta ho ale vychytal. Ani nastavené čtyři minuty Spartě k vyrování nepomohly, a sezóna snů Olomouce tak pokračuje!

Branky: 56. Sladký
SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (87. Moulis), Houska, Kalvach, Falta (79. Hála) – Plšek – Chorý (90+2. Texl).
AC Sparta Praha: Dúbravka – Zahustel, Hovorka, Štetina, Nhamoinesu (73. Ben Chaim) – Sáček (64. Rosický), Mavuba (87. Biabiany) – V. Kadlec (C), M. Frýdek, Vatajelu – Josef Šural.

Další články