Zde může být vaše reklama.

Sigma doma porazila Zlín, neuvěřitelná sezóna pokračuje!

Sigma doma porazila Zlín, neuvěřitelná sezóna pokračuje!

18. 11. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Čtrnácté kolo HET ligy proti sobě svedlo v moravském derby fotbalisty Sigmy Olomouc a Fastavu Zlín. Hosté prvních pět minut domácí fotbalisty zatlačili natěsno před brankáře Buchtu, vzápětí ale z brejku vstřelila Olomouc vedoucí gól zápasu a zlísnká převaha byla pryč. Desátý tým tabulky se ale po celý zápas bil srdnatě a zejména v posledních minutách zápasu byl velmi blízko korekci skóre.

luneta banner

SK Sigma Olomouc - FC Fastav Zlín 2:0 (1:0)

Počáteční zlínský tlak trval jen přibližně pět minut. Napomohlo mu několik zaváhání domácí obrany, včetně komického podklouznutí brankáře Buchty při rozehrávce. Potom z brejku vstítil úvodní branku utkání Chorý a Sigma šla do vedení. Od té chvíle se Sigma vrhla do svých obvyklých ofenzivních orgií; na hlavičku ve vápně těsně nedoskočil opět Chorý, na druhé straně  v polovině první půle střílel ve skluzu v ojedinělé šanci hostů Bačo. Sudí Ardeleanu v těchto fázích zápasu ukázal chladnou hlavu; protože se na hřišti začalo přiostřovat, několikrát důrazně domluvil hráčům obou mužstev, a situaci uklidnil.

Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil. Krátce po přestávce se ocitl v obrovské šanci Vepřek, jen pár vteřin později byl v tutové šanci Plšek, druhý gól ale nepřidal. Více ze hry měla Olomouc, a celý zbytek zápasu se nesl ve znamení "kdyby Chorý proměnil čtvrtinu svých šancí, mohlo to být 5:0". Hosté se tak půl hodiny před koncem začali osmělovat a hledat cestu k vyrovnání skóre - ke střele se dostal Ekpai, byl ale nenadálou šancí natolik zaskočen, že ji prováhal. V posledních minutách vzala Sigma branku hostí útokem a ten přinesl své ovoce - střelou z hranice malého vápna o tyč přidal druhý gól domácích Martin Hála. Sigma si tak bez ohledu na výsledek zápasu Slavie s Duklou pojistila průběžné druhé místo v ligové tabulce.

Branky: 7. Chorý (Zahradníček), 87. Hála (Houska)
SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (84. Hála), Houska, Kalvach, Falta (90+1. Moulis) – Plšek – Chorý (82. Texl)
FC Fastav Zlín:
S. Dostál – Kopečný, Bačo, Gajič, Holzer – Janíček (C) (55. Hnaníček) – Ekpai (81. Bartošák), Jiráček, Traoré, Mehanović (66. Džafić) – Diop

Další články