Zde může být vaše reklama.

Sigma jde na Baník. Netřeba říkat, co by kdyby...

Sigma jde na Baník. Netřeba říkat, co by kdyby...

31. 03. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Důležitý zápas o naději na záchranu čeká v pátek večer fotbalisty SK Sigma Olomouc. Doma na Andrově stadionu hrají duel 23. kola Synot ligy proti Baníku Ostrava a již nutně potřebují zabodovat naplno. Utkání začíná ve 20.15.

„Je potřeba k tomu utkání přistoupit s vědomím toho, že to je naše poslední možnost vrátit se do boje o záchranu. A zvládnout to. Takže tam musí být stoprocentní přístup, maximální koncentrace, maximální zodpovědnost, abychom to utkání zvládli,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Ostrava je na posledním místě, má osm bodů, ale v jarní části sezony už několik předvedla dobré výkony. „Vyplývá to z toho, že jsou v situaci, v jaké jsou. Tlak na hráče je tam minimální, naopak spíš cítí to, že hrají o svoji budoucnost. Mediálně je to podáváno tak, že už jsou první sestupující. Nicméně musím říct, že ve všech jarních utkáních hráli velmi aktivně, velmi agresivně, je tam vidět rukopis trenéra Petržely. Takže nás nečeká vůbec jednoduché utkání,“ řekl Jílek.

Sigma potřebuje začít bodovat, k tomu se potřebuje zlepšit ve srovnání s předchozími zápasy. „Musíme začít dávat góly. Samozřejmě je důležité chování v soupeřově a vlastní šestnáctce. Potřebujeme mít maximální odpovědnost a bezrizikovost kolem vlastního pokutového území a na druhou stranu maximální drive do šestnáctky soupeře. Tam nevytváříme situace, které by dávaly dobrý předpoklad ke vstřelení branky,“ uvedl Jílek.

Hanáky v repre pauze trápily zdravotní potíže, vzhledem k marodce musel být odvolán i přípravný zápas proti Piastu Gliwice. Ale všichni hráči by měli být fit. „Středečního tréninku se zúčastnilo všech osmnáct hráčů. Nějaké šrámy tam ještě jsou, někdo měl trošku individuální režim, ale všichni by měli být k pátečnímu utkání připraveni,“ řekl kouč SK Sigma.

Tradiční derby Olomouc versus Ostrava se hraje v netradičním pátečním večeru. „Televize si dala nějaký požadavek, takže hrajeme v pátek večer. Pro mě je spíš trošku komplikací, že po návratu z jedenadvacítky jsou jenom dva tréninkové dny, ale myslím si, že kluci pracovali dobře, byli jsme v kontaktu. Z pohledu fanoušků myslím, že tady bude mít velké zastoupení i Ostrava, takže atmosféra může být velmi dobrá. A věřím, že fanoušci přijdou podpořit i nás,“ podotkl Jílek.

Zdroj: sigmafotbal

Další články