Zde může být vaše reklama.

Sigma jede na Slovácko pro naději, o víc už se nehraje

Sigma jede na Slovácko pro naději, o víc už se nehraje

10. 05. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Zápas o bytí a nebytí v nejvyšší soutěži čeká Sigmu Olomouc na Slovácku. Co je nejhorší, že naši fotbalisté nemají situaci ve svých rukou, a výsledky z jiných stadionů mohou i vítězství obrátit v sestup. Nezbývá, než hrát, a doufat v pomoc nebes.

Dvě kola před koncem sezony jsou fotbalisté SK Sigma Olomouc stále na předposledním sestupovém místě. Z kritické situace se mohou ještě teoreticky dostat, potřebují k tomu ovšem naplno zabodovat v zápase 29. kola Synot ligy v Uherském Hradišti, ale zároveň také ztrátu konkurentů na spodku tabulky. Ve své moci to Hanáci nemají.

Slovácko naposledy prohrálo v Praze se Slavií vysoko jedna pět. Teď hraje naposledy doma, loučit s klubem se budou trenér Habanec a útočník Došek. „To jsou takové věci, které hrají možná částečně v náš neprospěch. Ale zase to spíše souvisí se soupeřem. A my se chceme dívat jednoznačně jenom na sebe. Protože pokud to utkání nezvládneme, a je to skutečně utkání poslední naděje, tak už i ta teoretická šance na záchranu padne,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Musíme udělat maximu pro to, abychom odvezli tři body,“ podotkl.

Podobný úkol si ovšem tým dával i před předchozími zápasy. „Je to pořád stejná písnička. Vyjedeme ven a ztrácíme sebevědomí, po prvních minutách brzy inkasujeme. Potom je to samozřejmě složité. Nicméně chybí mi tam určitá přirozenost, schopnost hrát fotbal. Vím, že je složité se od toho oprostit, ale třeba na Petrovi Ševčíkovi to vidět je. Možná je to tím, že tím ještě není zasažený, je do toho vhozený až na jaře. Myslím, že ostatní si tu situaci až moc uvědomují. Což na jednu stranu není špatné, ale nemělo by se to přenášet do zápasu,“ řekl Václav Jílek. „Tam je pak ta svázanost jednoznačná. Protože jestliže Dukle nabídneme tři čtyři šance ze situací, kdy držíme bezpečně míč a de facto jim to namažeme, tak jiné vysvětlení, že ti hráči v danou chvíli panikaří a nevěří si, nemám,“ poznamenal. Chybět budou zraněný Denis Cana, také David Bystroň, který po dlouhodobém zranění již trénuje s béčkem.

Pravděpodobné sestavy
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Šumulikoski, Civič - Daníček, - Biolek, Valenta, Havlík, Kerbr - Koné. Trenér Svatopluk Habanec.
SK Sigma Olomouc: Buchta – Hála, Šindelář, Radaković, Vepřek – Navrátil, Houska, P. Ševčík, Ordoš, Falta - Chorý. Trenér Václav Jílek.

Utkání 1. FC Slovácko - SK Sigma Olomouc se hraje ve středu 11. května od 18.15 (rozhodčí Zelinka – Wilczek, Hájek).

S využitím webu sigmafotbal -ms-

Další články