Zde může být vaše reklama.

Sigma hrála s Plzní smírně, bod má pro domácí velikou cenu

Sigma hrála s Plzní smírně, bod má pro domácí velikou cenu

18. 02. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Dva a půl měsíce trvající zimní přestávka skončila a nedělní odpoledne nabídlo v Olomouci ligový šlágr v podobě souboje prvního se třetím. Sigma se ale Plzně nezalekla a prvnímu poločasu zcela dominovala. Ve druhé půli se v mrazivém odpoledni obě mužstva více rozpohybovala a hra se vyrovnala, gól ale diváci na Andrově stadionu neviděli a obě mužstva se tak rozešla smírně. Remíza s vedoucím celkem soutěže je přitom pro Olomouc velice cenná.

SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň 0:0 (0:0, 0:0)

Hned ve druhé minutě se pokoušet zakončit Faltovu přihrávku Vepřek, netrefil ale míč. Tlak Sigmy od úvodních minut zahnal hosty před vlastní bránu a v průběhu první půle gradoval. Jestli bylo úkolem trenéra Jílka najít recept na skvělou Plzeň, zhostil se ho v předzápasové přípravě dokonale a řešení bylo velmi jednoduché - nepůjčit Plzni míč.

neolstav tecnik web

Tutovek si Sigma vypracovala hned několik: v jednadvacáté minutě pálil přibližně z dvanácti metrů Sladký, byl ale včas odzbrojen plzeňskými zadáky. Několikrát se dopředu probíjel Texl, který se po odchodu Chrého právě do Plzně zřejmě dočkal výraznější šance na olomouckém hrotu. Plzeň hrozila v podstatě jen ze standartek, výjimkou byla ve dvaatřicáté minutě šance Koláře. O pár minut si domácí gólman Buchta dovolil drzou kličku na brankové čáře a Plzeň začala ztrácet nervy.

Po změně stran aktivita domácích pokračovala: nejprve Falta netrefil skákající míč, celá akce ale po gólu doslova volala. Osmělili se i hosté, dopředu si to namířil Krmenčík, olomoucká obrana s bezchybnými Radakovičem a Jemelkou v čele si ale i nyní vedla na výbornou. Vzápětí se na druhé straně zjevil před Kozáčikem Falta, krátce po něm i Houska, pokaždé ale zapracovala pro změnu plzeňská obrana a na první gól tak tribuny nadále čekaly. Plzeň pak konečně vyrovnala hru. V šedesáté minutě měla Olomouc obrovské štěstí při šanci Krmenčíka, ten ale trefil jen gólmana Buchtu. S přibývajícími minutami zařadily oba týmy vyšší rychlostní stupeň, za gólem a třemi body se ale hnala aktivněji Sigma: v další obrovské šanci se ocitl znovu Falta, ale ani dorážky Housky a Plška k překonání Kozáčika nevedly. Do tutovky se na druhé straně probil nejlepší hráč hostů Krmenčík, jeho střela ale letěla nad. Čtvrt hodiny před koncem se místo střídajícího Krmenčíka dostal na hřiště exolomoucký Tomáš Chorý, mnoho toho ale nevymyslel. Za domácí se pět minut před koncem dostal do šance Moulis, ani jemu ale nebylo souzeno. Ani přes mocný nápor Plzně v posledních minutách se už skóre na Andrově stadionu ale nezměnilo a oba týmy se tak nakonec rozešly smírně 0:0.


SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (67. Moulis), Houska, Kalvach, Falta – Texl (72. Hála) – Plšek (90+2. Yunis).
Náhradníci: Reichl – Yunis, Moulis, Manzia, Sláma, Polom, Hála.
FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), J. Kovařík – Hořava, Hrošovský – Petržela (65. Zeman), D. Kolář (88. Čermák), Kopic – Krmenčík (75. Chorý).
Náhradníci: A. Hruška – Zeman, Chorý, Hájek, Bakoš, Havel, Čermák.

-vb-

 

 

 

Další články