Zde může být vaše reklama.

Sigma porazila Baník 1:0, dál drží v tabulce skvostné třetí místo

Sigma porazila Baník 1:0, dál drží v tabulce skvostné třetí místo

21. 04. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Souboj dvou ligových nováčků, z nichž každý je v jiné situaci - Sigma bojuje o evropské poháry, Baník o záchranu - přineslo na Andrův stadion 25. ligové kolo. Tři body zůstaly po vyrovnaném průběhu doma, v samotném závěru mohla přitom Sigma přidat druhý gól z rychlého brejku do otevřené ostravské obrany a následném přímém kopu z hranice vápna.

SK Sigma Olomouc - FC Baník Ostrava 1:0 (0:0)

Sigma vstoupila do utkání velmi aktivně a přitlačila baník do jeho vápna; obě mužstva měla ale vychýlenou koncovku a gól v první půli diváci neviděli. Několikrát pálil nepřesně Řezníček, na druhé straně se snažil osamocený Milan Baroš, jemuž ale chyběl tvořivý záložník. V devatenácté minutě naběhl do vápna Sigmy ostravský Fillo, exteplický útočník ale těsně minul.

Banner Florcenter

Ve druhém poločase se hra vyrovnala. Pozornost Laštůvky nejprve vyzkoušel Kalvach z přímého kopu, o chvíli později zavezl míč před ostravskou bránu Falta, Řezníčkovu ránu tečoval Falta, ale opět chyběly centimetry. Na druhé straně se pustil do samostatného úniku Baroš, jenže přestřelil. Z ničeho nic pak Sigma konečně skórovala - Plšek šikovně zpracoval dlouhý centr, počkal si a Olomouc vedla 1:0. Vzápětí mohl zvýšit Moulis, místo druhé branky ale tribuny vzrušilo vyloučení Lukáš Kalvacha, který přehnal skluz na Filla a po druhé žluté se pakoval do sprch. V nastaveném čase nejprve mohl drovnat Šindelář, následný rychlý brejk Yunise pak ostravský Václav Procházka zaslavil celkem zbytečně jen za cenu červené karty, Olomouc ale druhý gól z následné standardní situace už nepřidala.

Branky: 71. Plšek (Falta), Karty:   62. Kalvach (OLO) – 64. Pazdera (OVA), 90. Procházka (OVA)   80. Kalvach (OLO)   90+4. Procházka (OVA)

SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Hála (67. Moulis), Radaković, Polom, Vepřek (C) – Zahradníček, Houska, Kalvach, Falta (90. Kotouč) – Plšek – Řezníček (85. Yunis).
FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Šindelář, Granečný (72. Stáňa) – Hlinka, R. Hrubý – Fillo (80. Jirásek), Fleišman – Poznar, Baroš (C) (76. Diop).

-vb-

 

Další články