Zde může být vaše reklama.

Sigma před startem jara: Nebylo by vhodné zakřiknout možný zázrak

Sigma před startem jara: Nebylo by vhodné zakřiknout možný zázrak

11. 02. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nelichotivé postavení v tabulce po podzimu a pravděpodobný boj o záchranu. Jestliže byly před sezónou v Sigmě větší ambice, nyní se hráči i vedení klubu budou soustředit na udržení nejvyšší soutěže. Přesto nemusí být jaro až tak trudné, jak se na první pohled zdá. Sigma může překvapit, možná i sama sebe.

„Pro nás je jednoznačný cíl záchrana. Zase si nemůžeme dělat nějaké iluze, že bychom se dostali během prvních pěti kol na místa, kde se hraje o pohárové příčky. Ale samozřejmě nechci nic vylučovat. Naší snahou je dostat se co nejdříve do situace, kdy budeme v pozici, abychom se nemuseli každý zápas bát, že hrajeme o záchranu,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma Václav Jílek. Možných trumfů má přitom Sigma pro jarní část ligy více.

Trumf první: Ta soupiska přece má na víc

Ano, jistě: Sigmě kulhá středová řada, a co neproměnili na podzim útočníci, nad tím občas zůstával rozum stát. Přesto olomoucká soupiska nevypadá až tak zle, jako její postavení v tabulce; hráči mají na víc. Teoreticky může stačil chytit se nějakým ušmudlaným vítězstvím, a body začnou přibývat samy. Teoreticky.

Trumf druhý: povedená příprava

V přípravě Sigma vítězila. Nejprve povinně nad Baníkem, vedeným nově exolomouckým koučem Petrželou, posléze ale přidala i výhry se Znojmem, Frýdkem, a kromě porážky v Gliwicích se jen vítězilo. Čtyřikrát se trefil Malec, třikrát Mahmutovič, a minimálně to dává naději, že by pohled na olomouckou útočnou snahu nemusel být takový zmar, jako na podzim.

Trumf třetí: Aidin Mahmutovič

V Plzni s ním pohrdli, Mahmutovič ale góly dávat umí, a ukazuje to dlouhodobě. Za Teplice odehrál celkem 160 zápasů a dal v nich 58 branek, v Plzni se loni stal mistrem české ligy. Pro Olomouc to může být, ale podle průběhu přípravy i bude posila, která se od dob Melinha konečně snad doopravdy povede.

Utkání SK Sigma Olomouc versus Bohemians 1905 se hraje v sobotu 13. února od 16.00. Lístky jsou v prodeji jako obvykle v klubové prodejně Fanshop na Andrově stadionu, ta má otevřeno ve všední dny od 10 – 17 hodin, v sobotu od 9 do 12.00.

-red-

Další články