Zde může být vaše reklama.

Sigma se pokusí udržet bodovou šňůru, přivítá Liberec

Sigma se pokusí udržet bodovou šňůru, přivítá Liberec

10. 03. 2019 - 00:00

Ve 24. kole přivítá SK Sigma Olomouc na Andrově stadionu fotbalisty Slovanu Liberec. V souboji se tak utkáme s přímým konkurentem z prostřední skupiny FORTUNA:LIGY. Severočechům máme po podzimním utkání co vracet. „Jsme rádi, že jsme se dostali ze sestupového pásma. Musíme pokračovat ve zlepšených výkonech. Pokud vyhrajeme, dotáhneme se v tabulce na Liberec”, řekl před zápasem s Libercem záložník Tomáš Zahradníček.

Tradiční účastník evropských pohárů se v letošní sezóně měření s týmy po kontinentu neúčastnil, což by Severočeši rádi napravili. Před zápasem na Hané okupuje Slovan 7. příčku, která zajišťuje alespoň účast v play-off o jednu místenku v předkole Evropské ligy.

Liberec těží z propracované defenzivy. Inkasoval jen 20 branek, což je po Slavii a Plzni nejméně v celé FORTUNA:LIZE. Sráží je naopak špatná útočná fáze. Ve 23 utkáních vstřelili hráči severočeského týmu jen 24 gólů. Méně už vstřelila jen Dukla a Bohemians, které jsou ovšem až na sestupových pozicích. 7x vyšli střelci Slovanu letos gólově naprázdno. A jen 2x pak v utkání vstřelili více než 2 branky. Jedním z těchto utkání byl i zápas proti Sigmě, kterou na podzim porazili 3:0 díky brankám Kačaraby, Koscelníka a Hybše.

-ms-

Další články