Zde může být vaše reklama.

Sigma se snažila, ale proti gigantovi neměla šanci. Dál jde Sevilla po výhře 3:0

Sigma se snažila, ale proti gigantovi neměla šanci. Dál jde Sevilla po výhře 3:0

30. 08. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Domácí prohra o gól a vyprodaný stadion ve španělské Seville na odvetu, sestava bez zraněného Jemelky, a boj o každý míč - to čekalo fotbalisty Sigmy Olomouc v odvetě pohárového utkání. Překvapení se nekonalo, do základní skupiny Evropské ligy postupuje po výhře 3:0 podle očekávání španělský tým.

luneta banner

První šanci zápasu si připsal už ve druhé minutě Plšek, pak se ale domácí nastěhovali před šestnáctku Sigmy a zle olomouckým hráčům zatápěli. Sám před Buchtou se objevil Aranu, v deváté minutě Buchtu překonal Nolito, gól ale neplatil pro útočný faul, po kterém musel být ošetřován Martin Sladký s krvácením z nosu. Tlak Španělů pokračoval, Sigma ale odpověděla další akcí Plška. V jednadvacáté minutě zápasu ale Zahradníček zaspal s odkopem míče, ten se dostal k Maximu Gonalonsovi a Sevilla se dostala do vedení - 1:0. Znovu se začalo ukazovat, jak moc chybí Sigmě v onraně Uroš radakovič. Neutekly ani čtyři minuty a bylo to 2:0 - Buchta sice nejprve zneškodnil pokus Vidala, po následném rohu si ale míč do branky nešťastně srazil bránící Nešpor. Ten se v následujících minutách snažil nešťastný okamžik odčinit a dostal se do dvou šancí, přestřelil ale bránu.

Druhý poločas začala Sigma podle očekávání tlakem. Obrovskou aktivitu vyvíjel Vepřek, který se začal vysouvat až k útočníkům. Na druhé straně pálil Silva, Buchta ale jeho střelu pohotově vytěsnil. Po čtvrthodině hry trenér Jílek dvakrát střídal - Plška nahradil Texl, Kalvacha Hála, a Sigma se nadechovala k závěrečnému náporu. Střídala ale i Sevilla a stejně jako v Olomouci se střídající hráči postarali o gól - Messa přihrál Ben Yedderovi a ten pohodlně zakončil - 3:0. Sigma se nevzdala a usilovala alespoň o čestný úspěch; Vaclík měl co dělat s ranou Martina Sladkého, po následném rohu pálil znovu Vepřek, čestný gól ale Olomouci nebyl souzen.

Branky: 22. Gonalons, 26. Nešpor (vlastní), 75. Yedder
Sevilla FC: Vaclík – Sergi Gómez, Daniel Carrico (C), Gnagnon – Aleix Vidal, Gonalons, Banega (68. Roque Mesa), Arana – Nolito, André Silva (65. Ben Yedder), Vázquez (79. Muriel).
SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Kotouč, Polom, Vepřek (C) – Kalvach (60. Hála) – Zahradníček, Plšek (58. Texl), Houska, Falta (70. Dvořák) – Nešpor.

Další články