Zde může být vaše reklama.

Sigma v posledním kole zdolala Boleslav 3:0 a jde do pohárů ze čtvrté příčky

Sigma v posledním kole zdolala Boleslav 3:0 a jde do pohárů ze čtvrté příčky

26. 05. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Na konečném čtvrtém místě končí v ročníku 2017/2018 fotbalové ligy Sigma Olomouc. V posledním utkání 30. kola Sigma jednoznačně přehrála Mladou Boleslav v poměru 3:0 a s ohledem na zaváhání Sparty si zajistila si tak lepší nasazení do Evropské ligy, než pražská Sparta.

videoprojektory web

SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 3:0 (1:0)

První minuty posledního ligového kola patřily na Andrově stadionu Mladé Boleslavi: už ve třetí minutě se před Reichlem zjevil hostující Mareš, ale přestřelil. Ospalá první půlhodinka hostům nahrávala, další velkou šanci dostal v šestnácté minutě, kdy Reichl osobně namazal Jánošovi, zasáhnout ale stačil Jemelka. O deset minut později pálil Matějovský, to ale bylo ze strany Mladé Boleslavi vše. Z ničeho nic přišla rychlá kombinace domácích a Jakub Plšek nekompromisní střelou k tyči otevřel skóre. Sigmu gól nabudil, hostující hráči zastavovali domácí jen za cenu faulů a ještě do poločasu si vykoledovali dvě žluté.

Po přestávce už na hřišti existovalo jen jedno mužstvo. Šimon Falta využil chyby v rozehrávce hostů a střelou k tyči zvýšil na 2:0. Vzrušení přinesla dvaašedesátá minuta: proti střele hostí do už odkryté branky zasáhl rukou Uroš Radakovič a míč vyboxoval. Podle pravidel dostal červenou kartu, ale ohlušující pískot Androva stadionu byl vzápětí vystřídán ještě více ohlušujícím jásotem, když Reichl Magerův pokutový kop chytil. Deset minut před koncem pečetil nejen výsledek, ale i celou sezónu Jakub Plšek gólem na 3:0, a po závěrečném hvizdu se už čekalo jen na výsledek Sparty Praha. Jakmile rozhodčí v Ďolíčku odpískal konec, začal Andrův stadion slavit čtvrtou příčku, která je největším překvapením letošního ročníku celé fotbalové ligy.

Branky: 33. Plšek, 52. Falta, 80. Plšek (Moulis)

Karty:   42. Matějovský (MBL), 44. Jánoš (MBL)   62. Radaković (OLO)

Neproměněná penalta: 62. Magera (MBL), brankář Reichl zneškodnil

SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Radaković, Jemelka, Hála – Zahradníček (71. Moulis), Houska (C), Kalvach, Falta (84. Manzia) – Plšek – Řezníček (65. Surzyn).

FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Takács, Šušnjar, Křapka – Hubínek (63. Valenta), Jánoš (C) (77. Přikryl) – Konaté, Matějovský, Ladra – Mareš (58. Magera).

-ms-

 

Další články