Zde může být vaše reklama.

Sigma vydřela se Slavií bod, měla ale na víc

Sigma vydřela se Slavií bod, měla ale na víc

16. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Opět ploprázdné ochozy Androva stadionu viděly v utkání se Slavií ponejprve nudu a oboustrannou neschopnost založit kloudnou akci, s přibývajícími minutami pak ale celkem pohledný fotbal. Sigma v závěru neudržela jednobrankové vedení, získala důležitý bod, může to být ale málo.

SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha 1:1 (0:0)

Branky: 59. Navrátil (Chorý) – 79. Zmrhal (Hušbauer) Karty:   56. Chorý (OLO) – 15. Mihalík (SLA), 18. Souček (SLA), 88. Hušbauer (SLA). SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Šindelář, Radaković, Vepřek – Navrátil (81. Malec), Houska, Ševčík, Ordoš (C), Falta (85. Štěpán) – Chorý (69. Petr). Náhradníci: Spurný – Štěpán, Štěrba, Plšek, Mahmutovič, Petr, Malec. SK Slavia Praha: Pavlenka – Frydrych, Bílek (C), Deli, Bořil – Mihalík (63. M. Vukadinovič), Souček, Hušbauer, Zmrhal – Kenia (76. Barák) – Mešanović (63. Železník). Náhradníci: Berkovec – Železník, Mikula, Piták, M. Vukadinovič, Latka, Barák.

Tribuny se první čtvrthodinu nudily. Aktivnější byla Sigma, s Mahmutovičem opět jen na lavičce, první kloudnou šanci ale diváci viděli až ve třinácté minutě, kdy Chorý posunul na hranici šestnáctky míč Vepřekovi, brankář hostí ale stál na místě. Vzápětí Mihalík celkem zbytečně zakopl míč a dostal žlutou kartu; tribuny se pískotem probudily a jako by přelily svou energii do kopaček domácích fotbalistů. Ti zvýšili obrátky, v devatenácté minutě našel Ordoš krásným dloubákem zcela nepokrytého Hálu před prázdnou klecí, ten ale hlavou na míč nedosáhl. Slavia se dostala k první střele po necelé půlhodině hry, vzápětí vyrobil vzadu neskutečnou minelu Vepřek - jeho laxní rozehrávka skončila pouze na kopačce hostujícího útočníka, Radakovič ale zasáhl včas. Krátce nato vyrobila obrana Sigmy další nepochopitelnou hrubici, Mašanovič ale proti Reichlovi neuspěl.  Druhá půle zpočátku pokračovala v duchu té první, a konec konců i v duchu několika předešlých zápasů: míč měla na kopačkách Sigma, ne a ne se ale dostat do pořádné šance. Gólu se modrobílí dočkali až po 59 minutách hry, kdy Pavlenku propálil Navrátil. Sigma pokračovala v tlaku, druhý gól z něj ale nevytěžila: deset minut před koncem tak přišel trest v podobě vyrování. Hosté se prakticky z ničeho dostali až ke vstřelení branky. Ránu Hušbauera sice ještě Reichl vyrazil, bohužel pro něj ale jen k Jaromíru Zmrhalovi, který se nemýlil. Trenér Sigmy reagoval bleskovým střídáním, na posledních devět minut vyslal do hry Malce a krátce po něm i Faltu, tlak na závěr se ale nedostavil a Sigma se v posledních minutách musela naopak bránit. Už v nastaveném čase hlavičkoval nebezpečně Souček, Reichl ale zázračně zachránil Sigmě alespoň bod.

-ms-

Další články