Zde může být vaše reklama.

Sigma vyhrála v Třinci, tým to uklidní

Sigma vyhrála v Třinci, tým to uklidní

10. 09. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Jenom třinecký brankář Paleček zachránil domácí tým od většího přídělu. Děravá a místy značně chaotická obrana Třince si s olomouckými fotbalisty nevěděla rady, Sigma si odbáží z Třince výhru 2:1 a určitě i uklidnění do dalšího průběhu ligové soutěže.

FK Fotbal Třinec - SK Sigma Olomouc 1:2 (0:2)

Před pouhými osmi stovkami diváků se Sigma pustila do obhajoby svého zatím jediného vítězství; misi splnila, tým se může uklidnit a pokračovat v boji o záchranu.

Třinec poprvé inkasoval ve 26. minutě, kdy si Zahradníčkův centr našel ve vápně Jakub Plšek a hlavou překonal vynikajícího Palečka, který předtím zneškodnil šance Plška a Chorého. I domácí měli za bezgólového stavu brankovou příležitost, jenže Hošek z otočky přestřelil olomouckou svatyni. Třinečtí hráči v poli nedokázali na výpady Hanáků příliš reagovat. Naštěstípro ně byl  v bráně Paleček, který chytil únik Zahradníčka a vzápětí očima vytlačil ránu Housky na břevno. Na další akci ze 40. minuty ale už byl i on krátký. Na krásnou střelu Jakuba Plška zpoza šestnáctky k pravé tyči již nedosáhl a jeho tým o přestávce prohrával 0:2.

Po změně stran se hra vyrovnala a v 51. minutě vyskočili ze svých sedaček i domácí diváci. Centr Málka z pravé strany lehce usměrnil do olomoucké brány Michal Stříž a Třinec byl rázem na dostřel. Domácí bojovali, Hanáky již nepouštěli tak často do šancí a sami se snažili několikrát udeřit. Penaltu si zkoušel vymodlit Hošek, na druhé straně mohl završit hattrick Plšek, ale neuspěl. Vrcholem snahy domácích byla gólová šance střídajícího Tobiáše. Ten se v poslední minutě zjevil sám před brankářem Buchtou, jenže následnou střelou trefil vybíhajícího olomouckého gólmana a zazdil šanci na vyrovnání.

Branky a nahrávky: 26. Jakub Plšek (as. Tomáš Zahradníček, 0:1), 40. Jakub Plšek (0:2), 51. Michal Stříž (as. Jaroslav Málek, 1:2). Rozhodčí: Jan Váňa - Jakub Šimáček, Milan Matějček. Žluté karty: Jiří Janoščín, Petr Hošek, Martin Motyčka - Tomáš Chorý.

FK Fotbal Třinec: Lukáš Paleček – Tomáš Vengřinek, Marek Čelůstka, Imrich Bedecs (30. Muamer Avdič), Jiří Janoščín – Petr Joukl (76. René Dedič), Matej Ižvolt, Jaroslav Málek (70. Pavel Tobiáš), Martin Motyčka, Michal Stříž – Petr Hošek. Trenér: Lubomír Vašek.

SK Sigma Olomouc: Miloš Buchta – Jan Štěrba, Martin Šindelář, Michal Vepřek, Martin Sladký – Šimon Falta (79. Jakub Habusta), Tomáš Zahradníček (90+1. Uroš Radakovič), Jakub Plšek, David Houska – Tomáš Chorý, Jakub Petr (81. Lukáš Buchvaldek). Trenér: Václav Jílek.

Další články