Zde může být vaše reklama.

Sigma vyhrála v Jihlavě jediným gólem, Houska zařídil tři body

Sigma vyhrála v Jihlavě jediným gólem, Houska zařídil tři body

01. 10. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Těžký zápas čekal olomouckou Sigmu v Jihlavě, kde chtěla potvrdit svou pozici druhého celku ligové tabulky. Přestože se v Jihlavě odehrál vyrovnaný zápas, Olomouc si přichystala více šancí, a z té poslední pět minut před koncem po zásluze skórovala. Jediný gól tebtokrát ke třem bodům stačil, Olomouc je v tabulce nadále druhá a baví fotbalové fanoušky.

videoprojektory web

SK Sigma Olomouc - FC Vysočina Jihlava 0:1 (0:1)

V první půli byla aktivnějším týmem Sigma, největší šanci si ale vypracovali domácí - Ikaunieks si ale na Buchtu nepřišel. Na druhé straně zahrozil ve 38. minutě Houska z přímého kopu, brankář domácích Hanuš ale jeho střelu bravurně  a s pomocí břevna své branky zneškodnil.

Po změně stran Vysočina hru vyrovnala a několikrát zle zatápěla před olomouckou brankou. Dvacet minut před koncem pak ale uvolnil Plšek Texla a Sigma mohla jít do vedení; domácí gólman ale reflexivně a se štěstím jeho střelu vyrazil. Podobně to dopadlo o čtyři minuty později při šanci Zahradníčka, a hosté se tak dočkali až pět minut před koncem. Po Vepřekově centru předvedl ve vápně Houska perfektní otočku a vybojoval pro Sigmu další tři body.

Branky: 87. Houska (Vepřek)

FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Nový, Tlustý, Rosa, Keresteš – Vaculík (C), Urblík (81. N. Daníček) – Fulnek, Dvořák (61. Rabušic), F. Novotný (68. Marcin) – D. Ikaunieks.
SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Kalvach, Obročník (24. Texl) – Zahradníček (85. Manzia), Houska, Falta (69. Moulis) – Plšek.

Další články