Zde může být vaše reklama.

Sigma začíná jaro, podle trenéra se chce udržet v první pětce

Sigma začíná jaro, podle trenéra se chce udržet v první pětce

15. 02. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Nedělní domácí zápas s vedoucí Vikrotií Žižkov odstartuje v Olomouci ligové jaro. Sigma do něj vstupuje z vynikajícího třetího místa, a po povedené přípravě chce špici tabulky udržet. "Nechtěl bych hlásat, že naším jediným cílem je pohárová Evropa. To je nesmysl. Jsme nohama na zemi, vidíme, že ten kádr je takový, jaký je. My jsme z toho vytáhli maximum a jsme v takové pozici, kdy si to užíváme. A teď to musíme žít," uvedl na předsezónní tiskové konferenci trenér Václav Jílek.

Řekli o plánech pro jarní části sezony:

Sportovní manažer Ladislav Minář: My jsme dvakrát sestoupili a postoupili. Cíl pro tuto sezonu byl jednoznačný, to znamená postavení v tabulce takové, které zaručuje první ligu i pro další soutěžní ročník. To byl náš cíl. Že se nám podařilo získat tolik bodů, že ten cíl máme splněný už po podzimu je super, s tím jsme maximálně spokojení. Na jednu stranu se říká, že s jídlem roste chuť, ale na druhou stranu jsme pokorní. Protože si myslím, že trenéři z toho mužstva na podzim vytáhli maximum. Samozřejmě postavení v tabulce napovídá, že bychom se o tom měli bavit. Ale říkám, že jarní sezona bude jiná. Cíl je, abychom se co nejvíce přiblížili výkonnosti, kterou jsme měli na podzim, troufnu si říct, že pokud by se nám to z osmdesáti procent povedlo, tak pak se můžeme bavit o tom, že bychom nějakou pohárovou příčku mohli mít. Ale neřešíme umístění a poháry, řešíme to, abychom se co nejvíce přiblížili tomu, co jsme uhráli na podzim. A když tohle dokážeme, tak by z toho mohlo být dobré umístění. Dalším faktorem je to, abychom byli zdraví, protože kádr je velmi úzký.

neolstav tecnik web

Trenér Václav Jílek: Myslím si, že je v jakémkoliv sportu strašně těžké plánovat. Říct si, že plánujeme tolik a tolik bodů. Ale co plánujeme a co bychom určitě chtěli, tak to je předvádět takové výkony jako na podzim. Pokud toho budeme schopni, tak určitě body sbírat budeme. Proto je pro mě výkon prioritní. A ne vždycky jde ruku v ruce s výkonem výsledek, to se také může stát. Těch faktorů, které do toho vstupují, je hrozně moc. Nechtěl bych hlásat, že naším jediným cílem je pohárová Evropa. To je nesmysl. Jsme nohama na zemi, vidíme, že ten kádr je takový, jaký je. My jsme z toho vytáhli maximum a jsme v takové pozici, kdy si to užíváme. A teď to musíme žít. Pro mě to je sen a věřím, že i pro většinu hráčů. Ale tase bych nechtěl, abychom se báli toho, že můžeme o něco hrát, to určitě ne. Dneska jsme na třetím místě. Sparta nakoupila tak, že hráčská kvalita se projeví, ta půjde jednoznačně nahoru. Liberec s tím to bude hodně vyrovnané, bude hodně záležet na detailech. A je tam odstup od šestého místa. Mým vnitřním cílem by mělo být, abychom se v té první pětce drželi. A na co to bude stačit, to už necháme osudu.

Kapitán Michal Vepřek: Pro nás je to určitě velký sen, pokusit se o Evropu. Ale že bychom tomu přikládali nějakou největší váhu a motali si tím hlavy, tak to není. Pro nás je to pořád stejné, chceme si užívat fotbal, bavit se dobrou hrou, bavit tím diváky, dělat to na sto procent. A co z toho bude, to uvidíme.

Zdroj: Sigmafotbal.cz

-age-

Další články