Zde může být vaše reklama.

Sigmě se nedaří přestupy, aneb se slávou přišli a na hřišti nic nepředvedli

Sigmě se nedaří přestupy, aneb se slávou přišli a na hřišti nic nepředvedli

16. 04. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Mahmutovič zahřívá už několikáté kolo lavičku, podle některých zdrojů kvůli zranění, podle jiných kvůli ztrátě formy. Před jarní částí sezóny přišel jako hvězda české ligy a čekalo se od něj, že bude zářit. Není ale sám, kdo s obrovskou slávou přišel, a potom nezářil. Přestupy zkrátka Sigmě nejdou, a je to dlouhodobá bolest olomouckého fotbalu. Přinášíme žebříček těch nejméně povedených příchodů posledních let.

4. Juraj Halenár - čekalo se víc

halenarjurajm

I on byl při příchodu prezentovaný v médiích jako spasitel, který Sigmě pomůže zpátky tam, kam patří. Nestalo se tak. Měl kondiční manko, jelikož neabsolvoval plnohodnotnou letní přípravu. V prosinci 2015 se s ním vedení klubu dohodlo na předčasném ukončení smlouvy. Celkem odehrál 10 ligových střetnutí a vstřelil jednu branku. Momentálně je bez angažmá.

3. David Depetris - střelec, který dal Sigmě 4 góly a za Sigmu jen 3

david-depetris-352681

Argentinec se slovenským a italským pasem přišel do Sigmy jako velká hvězda a nejlepší střelec slovenské ligy. Sigma jej znala z roku 2011, kdy jí v dresu Trenčína dal čtyři góly. Půlroční hostování v Olomouci však dopadlo nemastně neslaně; v prvním zápase sice vstřelil Slavii dva góly, pak ale přidal už jen jeden proti slabému Znojmu a Sigma se pakovala do druhé ligy.

2. Aidin Mahmutovič - superstar čeké ligy na lavičce

mahmut web

Koho víc lze v českých poměrech přivést, než exteplického útočníka, vynikajícího střelce, který v Plzni nehraje? Jenže další z řady spasitelů toho zatím moc nepředvedl. První zápas proti Bohemians nebyl špatný, postupem času ale Aidin putoval na lavičku a z ní už ani nestřídá. Jestli je na vině zranění nebo ztráta formy nevíme, informace se různí. Ať tak či tak, jeho góly chybí.

1. David Bystroň - smolař desetiletí

bystrondavid-small

Jeho příběh je notoricky známý; v Plzni si (pravděpodobně nerozvážností) skoro pobabral slibně rozjetou kariéru, a když dostal šanci od Olomouce, zdálo se to jako oboustranně výhodný pakt: obránce, který ještě fotbalu rozhodně má co dát a je rád, že dostal novou šanci, a na druhé straně klub, který se topí, a zkušeného zadáka potřebuje jako sůl. Jenže Bystroň odehrál za Sigmu od roku 2014 pouze devět utkání, a ze známých důvodů ani on nehraje.

-ms-

Další články