Zde může být vaše reklama.

Těžko pochopitelný kolaps. Je to zlý sen, hlesl trenér Jílek po prohře s Bohemkou

Těžko pochopitelný kolaps. Je to zlý sen, hlesl trenér Jílek po prohře s Bohemkou

02. 09. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Dva poločasy, jako den a noc. Pohodlné vedení 2:0 po první půli a Sigma, tak jak ji známe z minulé sezóny nebo z evropské soutěže. Po přestávce pak ospalý kolektiv bez šťávy a přesnosti, který dopustil ztrátu důležirých tří bodů v zápase, který byl de facto vyhraný. Trenér Jílek na tiskové konferenci po utkání jen těžko hledal slova. "Je to zlý sen," řekl. A byl.

Banner Florcenter

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:3 (2:0)

S výjimkou rohu Bohemky hned v úvodu zápasu se hosté v první půli prakticky nedostali do hry. Svěží a běhavá Sigma zahrozila poprvé ve čtvrté minutě, kdy střelu Kalvacha ještě brankář Bohemians vytěsnil, o minutu později už ale kapituloval po zdaržilé kombinaci, na jejímž konci stál Plšek - 1:0. Dvacátá minuta pak přinesla pro Sigmu první letošní penaltu poté, co si Vaníček pomohl v pokutovém území rukou a po konzultaci s videem pokutový kop bezpečně proměnil Martin Nešpor - 2:0. Trenér hostí Hašek reagoval okamžitě stídáním, ze hřiště stáhl Jozefa Jindřiška a nahradil jej Martinem Haškem, Sigma ale dál tlačila. Před Valšem se zcela sám ocitl Nešpor, třetí gól ale nepřidal.

Po změně stran se ale zápas zcela otočil. Zaujala ještě střela Housky, to ale bylo od domácích prakticky vše. Naopak na druhé straně se začaly dít věci. Poprvé využil nedůslednosti domácí obrany Jakub Nečas a doklepl míč do prázdné brány, po dalších deseti minutách Bohemka dokonale využila pasivity domácích hráčů a pohodlně vyrovnala. Netrvalo to ani dvě minuty, a hosté šli do vedení - Martin Hašek se ocitl sám proti Buchtovi a mezi nohy otočil zápas z 2:0 na 2:3. Vzápětí mohl čtrvtý gól přidal skvělý Yusuf Helal, Buchta jej ale nadvakrát vychytal. Dezorientovaná Olomouc nedokázala využít ani čtyři minuty nastaveného času a ztratila tak za pískotu publika vyhraný zápas.

Branky: 5. Plšek (Kalvach), 23. Nešpor (pen.) – 65. Nečas (Yusuf Helal), 77. Yusuf Helal (M. Hašek), 79. M. Hašek (Záviška)
SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Kotouč, Polom, Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček (80. Hála), Plšek, Houska (85. P. Dvořák), Falta – Nešpor (67. Yunis).
Bohemians Praha 1905: Valeš – M. Dostál, Krch (C), Šmíd, Schumacher – Záviška, Jindřišek (31. M. Hašek), F. Hašek, Vaníček (46. Nečas) – Juliš (64. Reiter), Yusuf Helal.

-vb-

Další články