Zde může být vaše reklama.

Rozhodl o výhře Útočník Juliš probudil sebe i Sigmu

Útočník Juliš probudil sebe i Sigmu

foto: Petr Pelíšek

11. 03. 2024 - 21:37

Sedm kol. Přesně tak čekal na gól útočník SK Sigma Lukáš Juliš. A stejně tak dlouho bylo čekání jeho týmu na vítězství. Obě série skončily v Ostravě. Hanáci porazili Baník 2:1, oba góly dal Juliš. V tomto soutěžním ročníku už dal deset branek, celkem v první lize čtyřicet. Za Sigmu už dal Juliš 18 gólů, stejně jako Oldřich Machala a Jakub Petr.

Po sedmi kolech jste dal zase branku a Sigma po sedmi kolech zase zvítězila.

Gól jsem potřeboval, jako sůl. Hlavně jsem ale rád, že jsme konečně vyhráli, snad jsme získali sebevědomí do dalších zápasů. Pomalu jsem nevěřil, že ještě někdy můžu dát gól, naštěstí jsem dal dva, jsem za to moc rád.

Ale moc jste neslavil. Měl jste obavy, že by to mohl být ofsajd?

Já jsem si to nepohlídal, ani nevím, jak to vypadalo v televizi. Moc jsem se ani neradoval, bylo hrobové ticho, takže jsem nevěděl, co se děje. Spadlo to ze mě. Už jsem to potřeboval, jako sůl. Už to bylo pět zápasů na jaře bez gólu, hlavně jsem rád ale, že jsme vyhráli.“

Byla to nacvičená akce, že po centru ze strany seběhnete na první tyčku?

Máme to nacvičené, ale půl roku se nám to nepovedlo, takže jsem rád, že se nám to konečně vyšlo. Potřebovali jsme to nastartovat, konečně už vyhrát a uklidnit tu situaci kolem nás.

Baníku se doma moc nedaří, od září ve Vítkovicích nevyhrál. Byla šance na bodový zisk tím pádem větší?

Každý může hrát s každým. Sparta, Slavia a Plzeň, to jsou týmy, které utekly všem. Ale vidíte, že třeba Jablonec vyhrál na Slovácku. Ono se to mezi sebou motá. Věděli jsme, jak hrály týmy za námi, jsme moc rádi, že jsme vyhráli a přetočili to na druhou stranu. Snad jsme získali sebevědomí a budeme si více věřit a dál bodovat, jsou před námi čtyři důležitá kola.

Baníku chyběli dva útočníci, má problémy hrát do plné obrany. Soustředili jste se o to víc na defenzivu?

Přišlo mi, že první dvacet minut Baník moc problémy neměl. Hrál výborně, pak jsme ho ale zmrazili vedoucím gólem. Bavil jsem se o tom s Davidem Lischkou, že hrají výborné zápasy, ale nejsou schopni je dotlačit. Nehleděli jsme na ně, snažili jsme se hlavně vyhrát.

Druhou branku jste dal z penalty. Proměnil jste ji celkem chladnokrevně.

Trochu mě znervóznil Letáček tím, že se ani nehnul, naštěstí jsem nezazmatkoval. To by mi ještě chybělo, nedat penaltu. Maximálně jsem se soustředil na sebe. Věděl jsem, že to byl důležitý moment, protože to byla příležitost, jak odskočit Baníku na dva nula. Hrát jedna nula s neproměněnou penaltou, to je obrovský rozdíl. Jsem rád, že jsem to dal a pomohl týmu.

Co bylo tentokrát jinak ve srovnání s předchozími zápasy?

Ani nevím. Ty předchozí zápasy nebyly moc jiný. Ale tentokrát se nám povedlo dát první gól vlastně z ničeho. Do té doby byl Baník lepší, vletěl na nás. V těch prvních dvaceti minutách nás podržel brankář Macík. Vedli jsme, pak přidali druhou branku z penalty a Baník trošku znervózněl. Posledních deset minut už bylo na morál, ale dobře to dopadlo.

Další články